Novak Đoković
Foto: TanjugAP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

Baka Petra Besermenji (84) iz Sremske Mitrovice jedna je od najvećih navijačica Novaka Đokovića i velika želja joj je da upozna najboljeg tenisera u istoriji.

Baka je pre šest godina doživela infarkt gledajući meč Novaka Đokovića i Rodžera Federera i po savetu lekara više ne sme preko TV ekrana da prati srpskog tenisera.

„Provodim ove zadnje dane u krevetu, težak sam srčani bolesnik i jedva se uz ćerkinu pomoć krećem. Tu, iznad kreveta mi je ikona zaštitnika naše kuće Svetog Nikole, a odmah uz njega slika mog Noleta, koga, pored sina i ćerke, najviše na svetu volim! On mi je kao treće dete. Najviše sam volela da gledam legendu našu i naš ponos Noleta! To mi je bila najveća sreća i razonoda u ovim mojim poznim godinama života“, rekla je baka Petra za portal „Moj grad Sremska Mitrovica“.

PROČITAJTE JOŠ

Pred svaki meč koji Novak igra baka Petra se pomoli Bogu i svetom Nikoli za pobedu, ali i za zdravlje svog ljubimca. Tako je bilo i u oktobru 2018. godine pošto je pratila meč sa Federerom u polufinalu mastersa u Parizu.

Novak je dobio prvi set u taj-brejku, u drugom setu je bilo 7:5 za Federera i posle još jednog taj-brejka Đoković je prošao u finale. Ipak, srce bake Petre je to jedva izdržalo. Doživela je infarkt i samo joj je sjajna intervencija lekara spasila život.

„Kada sam u bolničkoj sobi od lekara čula da je moj ljubimac ipak pobedio Federera mojoj sreći nije bilo kraja. To mi je puno značilo kao podrška za moj oporavak i ozdravljenje. Istina, ne smem da ga dalje gledam preko TV, ali se pridržavam svog rituala i uvek, pred svaki meč pomolim Bogu i zaštitniku naše porodice Svetom Nikoli za mog Noleta“, rekla je Petra.

BONUS VIDEO Janik Siner vs Novak Đoković – hajlajts

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar