Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Španski teniser Karlos Alkaraz nedavno je osvojio Vimbldon, drugi put zaredom, pobedom nad Novakom Đokovićem, a onda je pričao i o razlozima svog uspeha.

Pored talenta nema sumnje da je Alkarazu bilo potrebno i dobro vođenje, a Huan Karlos Ferero se pokazao kao dobar izbor.

PROČITAJTE JOŠ:

Karlos, vlasnik četiri grend slem trofeja i jedan od lidera mlađe generacije igrača opisao je svog trenera kao veoma strogog.

„On je čvrst momak. Veoma ozbiljna osoba kada je to neophodno. U smislu rada i discipline, veoma je strog, ali i vrlo, vrlo zabavan kada je potrebno. Zna jako dobro kako da napravi razliku, ali da, on je veoma strog oko svega, na terenu, oko profesionalizma, stvari koje bi trabalo da unapredim na terenu, oko odmora… Zato sam danas tu gde sam, zato sam odrastao tako brzo, jer da on nije bio tako zahtevan, veovatno bih se ponašao nekontrolisano“, rekao je Alkaraz bez ustezanja.

Dodao je i da je Ferero nešto slično kao što je Marijan Vajda svojevremeno bio Novaku Đokoviću dok je bio deo tima.

„Istina je da je on jako važan za mene, kao što sam rekao mnogo puta, smatram ga članom porodice. Verujem mu sto odsto, mogu sa njim da pričam o svemu i profesionalno i lično, on je velika podrška u mom životu. Učinio je da brzo odrastem“, objasnio je Alkaraz.

BONUS VIDEO: Alkaraz osvojio Vimbldon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar