Karlos Alkaraz
Foto: Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali)

Karlos Alkaraz koji važi za jednog od glavnih favorita pred početak US Opena, iskrenuo je skočni zglob na jednom od treninga i zabrinuo mnoge navijače.

Španac je na konferenciji za medije nakon toga pričao i o problemu sa povredom.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da je sve u redu. Prekinuo sam trening iz predostrožnosti, nisam se osećao dovoljno komforno da nastavim s treningom, da ne pogoršam. Prošlo je nekoliko sati, dobro se osećam, sutra ću probati da opet treniram na 100 posto i da ne mislim na to“, kaže Alkaraz .

Ističe da nije bilo razloga za paniku.

„Bio sam ljut jer moram da prekinem trening, ali nisam nijednog trenutka bio zabrinut za učešće na US openu. Sutra ili prekosutra ću biti na 100 posto“.Na pitanje šta misli da je najteže njegovim protivnicima kada se sastanu s njim, Karlos odgovara.

Na pitanje kakve je emocije iskusio posle poraza od Novaka Đokovića u olimpijskom finalu, Alkaraz je otkrio da mu nije bilo svejedno.

„Bilo je to jedno od najvažnijih finala u mom životu. Ne znam hoće li mi se opet ukazati prilika, igra se na svake četiri godine. Tesan meč, imao sam prilike, bilo je teško nositi se s time. Novak je to zaslužio, imao sam preko puta sebe stvarno odličnog igrača. U danima posle shvatio sam da moram da budem ponosan na srebrnu medalju, da nastavim dalje, da učim iz tog poraza i da budem bolji u sledećem velikom meču“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar