Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u osminu finala Rolan Garosa pobedom nad Denisom Šapovalovim 6:1, 6:4 i 6:2.

Kanadski igrač delovao je potpuno inferiorno u čitavom meču i morao je da se pomuči maksimalno za svaki poen koji je osvojio.

PROČITAJTE JOŠ:

Alkaraz se sjajno kretao, u nekim trenucima još bolje pogađao iz veoma teških situacija, pa nema sumnje da je u ovom trenutku uz Novaka Đokovića prvi favorit za titulu u Bulonjskoj šumi.

Šapovalovu je veoma retko dozvoljeno da podseti zbog čega je pre dve godine bio Top 10 igrač, pošto je samo u drugom setu objektivno imao šansu da ugrozi protivnika.

U prvom je ispustio dva svoja servisa do 5:0, posle čega je na jedvite jade „izboksovao“ jedini gem koji nije promenio ništa, jer će rastući problem u njegovoj igri biti i duple servis greške.

Alkaraz je kombinacijom strašno preciznog prvog servisa, neumoljivih riterna i sa pozitivnim omerom vinera i neiznuđenih grešaka, apsolutno bio dominantan.

U tom delu igre mu je bilo dovoljno osam direktnih poena, u drugom setu je priča već bila drugačija. Kako je postotak servisa opao, a Šapovalov je „pokazao zube“, tako je i napravio prvi brejk u meču.

Poveo je sa 2:0, pa izgubio svoj servis, tek da bi pad fokusa Alkaraza kaznio još jednim brejkom za 3:1. Uspeo je da se odlepi i na tri gema viška i kad je Karlos pronašao svoje udarce, tu je bio kraj.

Počeo je da ređa gemove i sa dva brejka gotovo bez ikakvog pravog otpora je rešio drugi set u svoju korist, da bi u trećem sa još dva brejka u prvom i petom gemu završio posao.

Sada ide na Lorenca Musetija, talentovanog Italijana koji je u svom meču trećeg kola eliminisao Kamerona Norija.

BONUS VIDEO: „Novače, vadi pare“: Pala opklada pre poena, pa reagovala publika