Karlos Alkaraz
Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni)

Karlos Alkaraz prebrodio je veliku prepreku na Mastersu u Madridu, pošto je plasman u četvrtfinale obezbedio nakon pobede protiv Jan-Lenarda Štrufa (2:1).

Španski teniser je pre početka turnira imao problema sa povredom, i dalje mu desna ruka nije u najboljem stanju, ali je spreman da napadne titulu.

„Kada je počeo turnir, bio sam spreman da potpišem tri ili četiri pobede. Ali sada sam prvi put počeo da razmišljam o tituli“, rekao je Alkaraz.

PROČITAJTE JOŠ:

Ako u četvrtfinalu savlada Andreaj Rubljova postaće jedini teniser sa 15 uzastopnih pobeda u Madridu, a ukoliko osvoji titulu u nedelju postaće prvi sa tri vezane titule u glavnom gradu Španije.

„To su sjajne brojke. Pružaju mi priliku da postanem legenda ovog turnira, kao Nadal. Moje razmišljanje nikada nije, dobro je, postigao sam uspeh, hajde da se odmorim. Ja razmišljam, hajde da produžim seriju koju imam.“

Štruf je bio ozbiljan zalogaj za Alkaraza, koji je zadovoljan svojim servisom uprkos nekim slabijim gemovima tokom tri duga seta.

„Zadovoljan sam servisom. Naravno, moram još da ga poboljšam, ali sve ide kako treba. Štruf je igrao brutalno i zato je bilo tako teško. Njegova je zasluga zašto nisam iskoristio šanse.“

Protiv Rubljova mu neće biti lako.

„Andrej je odličan teniser, veoma agresivan. Puno puta sam trenirao sa njim i dobro znam njegov nivo. Moraću da iskoristim svaku priliku, jer mi neće ništa pokloniti. On je mnogo brže završio posao u osmini finala i biće odmorniji.“

O narednom duelu pričao je i ruski teniser.

„Karlos je pobedio ovde poslednje dve godine, ali očekujem da zbog toga bude pod pritiskom. Jer kada negde mnogo pobeđuješ, postane komplikovano jer želiš još. U prethodnom susretu me je lako savladao, sada mi je cilj da odigram bolju partiju“, istakao je Rubljov.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare