Foto: Profimedia

Karlos Alkaraz je osvojio titulu na turniru u Pekingu pobedom nad Janikom Sinerom u velikom finalu, rezultatom 6:7 (6:8), 6:4, 7:6 (7:3). Meč je trajao više od tri sata i bio je pun uzbuđenja i preokreta.

U prvom setu, Alkaraz je imao kontrolu i brejk prednost, ali je propustio priliku da osvoji set, dozvolivši Sineru da se vrati i osvoji taj brejk. Siner je u tom trenutku pokazao neverovatnu borbenost, spasivši dve set lopte i preokrenuvši rezultat.

PROČITAJTE JOŠ

Alkaraz je uspeo da se vrati u drugom setu, spasivši tri brejk lopte u ključnom osmom gemu, nakon čega je u narednom gemu napravio brejk i bez problema priveo set kraju.

U odlučujućem setu, Alkaraz je prvi došao do brejka i poveo 3:1, ali Siner se ponovo vratio, izjednačivši na 4:4. Obojica su nastavila da igraju izjednačeno, ali je Alkaraz bio bolji u taj brejku, iako je gubio 0:3. Serijom sjajnih poena uspeo je da preokrene i zabeleži važnu pobedu.

Ovo je bio njihov deseti međusobni duel, a Alkaraz sada vodi 6:4 u međusobnim susretima. Obojica su ove godine osvojili po dve gren slem titule, što ih čini najdominantnijim igračima u sezoni.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar