Foto: John Walton / PA Images / Profimedia

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je trofej na Vimbldonu pobedom nad Novakom Đokovićem u tri seta - 6:2, 6:2, 7:6 (4).

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

I time je, potpuno nesvesno, iskopirao svog zemljaka Rafaela Nadala koji je nešto slično uradio pre 14 godina.

PROČITAJTE JOŠ:

Nadal je tada stigao do četvrtfinala Australijan opena, a onda je osvajao Rolan Garos, Vimbldon i US open, dok je njegova fudbalska reprezentacija osvojila veliko takmičenje.

A ako neko ne veruje da se istorija ponavlja, možda neke stvari postanu jasnije posle finala Španije i Engleske na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj u nedelju od 21 sat.

Ukoliko Španci osvoje sada veliki trofej, onda bi Alkarazu falilo još „samo“ da uzme i US open da bi se 2010. godina potpuno ponovila za španski sport.

Ovakav scenario u trenutnoj situaciji ne bi prijao verovatno ni Novaku Đokoviću, a ni njegovim navijačima iz Srbije jer Novak ove sezone nije osvojio nijedan trofej.

Kuriozitet je da je Novaku baš ta 2010. godina bila jedna od najgorih u karijeri jer je tada osvojio samo Dubai i Peking. Samo još četiri godine ranije je imao sezone sa po dve titule.

To je deo razloga zbog čega bi bilo dobro da mu konačno krene od Olimpijskih igara i da bude slično kao kada je sa Srbijom krajem 2010. osvojio Dejvis kup, pa onda krenuo da osvaja i sve ostalo u svetu tenisa.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nakon finala Vimbldona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar