Karlos Alkaraz; Foto: Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko)

Novak je morao da preda tron, bar na nekoliko nedelja

Karlos Alkaraz slavio je u drugom kolu Mastersa u Rimu nad Albertom Ramosom sa 6:4, 6:1, i samim tim se vratio na prvo mesto ATP liste.

To se desilo zbog toga što Novak Đoković u Rimu ne može da osvoji nijedan poen, jer je prošle godine pokupio svih 1.000 koje sada treba da odbrani, dok Alkaraz prošle sezone nije ni učestvovao na ovom Mastersu.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvo mesto za Alkaraza znači da će po prvi put u karijeri biti prvi nosilac na Rolan Gaorsu, koji sledi odmah posle Rima.

„Sjajna je stvar biti prvi nosilac na grend slemu, posebno na Rolan Garosu. To je nešto ludo, nisam mogao to da sanjam pre nekoliko godina. Ipak, za mene to ne menja mnogo, da li sam prvi ili drugi nosilac. Koncentrišem se na turnir, na svoju igru. To je nešto o čemu neću misliti“, rekao je teniser iz Mursije.

Prokomentarisao je i meč protiv svog sunarodnika.

„Nije bilo lako. Prvo kolo na ovakvim turnirima uvek je teško, a Ramos je specijalista za šljaku. Morao sam da se adaptiram brzo, uslovi nisu bili laki, kiša je padala ceo dan. Nismo znali kada ćemo ni da li ćemo igrati. Zadovoljan sam kako sam odigrao na kraju“.

U poslednje dve godine Alkaraz je napravio velike korake u svetskom tenisu i preti da postane jedan od najboljih ikada.

„Odrastao sam u proteklih godinu dana. Imam više iskustva. Odigrao sam velike mečeve, zreliji sam. Rekao bih da sam za godinu dana postao drugačiji igrač. Čitam igru protivnika mnogo bolje“.

BONUS VIDEO Đoković poslao drugi servis 200 na sat

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar