Foto: Profimedia

Španski teniser Karlos Alkaraz podelio je utiske posle velike pobede nad Novakom Đokovićem u finalu Vimbldona.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Alkaraz je slavio sa 3:0, po setovima 6:2, 6:2 i 7:6 (4), a Novak i drugi put zaredom nije uspeo da u finalu trećeg grend slema sezone pobedi Španca.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovog puta je imao mnogo više brzine, snage, koncentracije i preciznosti i to se isplatilo protiv najvećeg tenisera svih vremena.

„Iskreno ovo je ispunjenje sna za mene, osvajanje ovog trofeja. Imao sam neki intervju kad sam imao 12, 13 godina i rekao sam da želim da osvojim Vimbldon. Eto, ponavljam, moj san. Želim da idem dalje. Divan je osećaj igrati na ovom sjajnom terenu, govorio sam o tome i ranije. Ovo je najlepši turnir, teren i trofej za mene“, rekao je Alkaraz posle velike pobede.

Odgovorio je i na pitanje o čemu je razmišljao kada je pretrpeo brejk u finišu trećeg seta.

„Jeste bilo 40:0, ali sam gledao predaleko. Đoković je sa druge strane, znao sam da će juriti svoje šanse, trudio sam se da ostanem tamo, da osvojim poen servisom, nisam mogao. Bilo mi je teško da ostanem miran. Set je otišao u taj-brejk i rekao sam sebi da moram da igram najbolji tenis. Drago mi je što sam na kraju uspeo da nađem rešenja. Srećan sam i što sam u ovoj situaciji, odigrao sam jako dobar taj-brejk“, kazao je Alkaraz tom trenutku drame.

On je postao tek šesti čovek u open eri koji je osvojio i Rolan Garos i Vimbldon iste godine.

„Samo sam nastavio da se borim, da verujem, za mene je ogromno da budem u društvu tih igrača koji su osvajali i Rolan Garos i Vimbldon, to je isto i Novak uspeo. To rade veliki šampioni, ne smatram sebe još uvek takvim, bar ne kao što su oni, ali mi je drago što sam to uradio. Nadam se da ću nastaviti svoj put i putovanje“, objasnio je Alkaraz koji je potom otkrio gde će gledati utakmicu Španije i Engleske u finalu Evropskog prvenstva.

„Sa svojim timom, ne znam gde će to biti ali gledaću sigurno. Ja sam svoj posao uradio dobro, pa da vidimo sada fudbalere. Biće jako težak meč, gledaću i videću kako će proći“, pričao je Španac.

Priznaje da bi u plesu mogao da bude i bolji, ali će se potruditi, a onda je džentlmenski prstom pokazao ka Novaku Đokoviću na kog je isprva zaboravio.

„Još jedna stvar, toliko sam nervozan oko ovog govora da sam zaboravio da spomenem Novaka. Želeo bih samo da čestitam Novaku i njegovom timu. Još nekoliko reči. Bila je neverovatno naporna godina za tebe, uradili ste neverovatan posao posle Rolan Garosa i operacije. Nisi znao da li će moći da igraš ovaj turnir, ali samim tim što si stigao do finala je stvarno neverovatno. Pričao sam sa mojim timom i nestvarno je shvatiti kako si počeo da igraš poene posle samo dve nedelje ili malo više posle operacije. Čestitke tebi i tvom timu, fenomenalan posao ste odradili“, rekao je Karlos Alkaraz koji se potom zahvalio i svom timu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nakon finala Vimbldona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare