Foto: Nova.rs

Alesej Popirin je odradio trening pred meč sa Novakom Đokovićem u trećem kolu US Opena (01.00), a tom prilikom je na treningu bilo i jedno dobro poznato lice.

Foto: Nova.rs; shutterstock

Ksavijer Malis je u najboljim danima bio i 19. teniser planete, a u međusobnom skoru sa Novakom ima 1-1. Savladao ga je na turniru u Kvinsu 2010. godine.

Ksavijer Malis je za Nova.rs govorio upravo o tome pre godinu dana.

„Hvala što ste me podsetili. Ja volim travu i sećam se da sam pobedio, pre 13 godina je njegov forhend bio mnogo ranjiviji, sada je sve mnogo sigurnije. Posebno protiv Novaka morate mnogo da miksujete stvari, mnogi momci preteruju sa snagom. Nije da vas oduva sa terena, već samo ne promašuje. Morate jednostavno da pronađete način. Bilo je to pre 13 godina, uživam u tome, ali se sećam da sam napadao njegov forhend. Ako postoji neka slabost to je bila forhend, bio mi je to glavna briga jer mu je bekhend bio jak. Potrebno je mnogo slajseva, forhenda, mešanja svega“, počeo je Malis za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ:

Zatim je pojasnio šta je to Đoković unapredio tokom godina.

„Taj forhend je sada mnogo snažniji, ima mnogo više spina i manje grešaka. Greške su mu uvek dolazile iz forhenda jer je bekhend uvek bio super sređen. Sada je sve gotovo usavršio, nema previše grešaka, a njegova odbrana forhendom se mnogo popravila.“

Foto: Nova.rs

Malis je sada trener Popirina i dobro ga je pripremao za okršaje sa Srbinom. Ove godine su igrali već dva puta i to na Australijan openu i Vimbldonu, a oba puta je Australijanac osvojio set.

Popirin je odradio trening malo pre Đokovića, a tom prilikom je trenirao sa momkom koji je bio sparing partner Novaku pre samo dva dana.

Foto: Nova.rs

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare