Aleksej Popirin
Foto: Antoine Couvercelle / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

Aleksej Popirin blistao je od sreće nakon što je sa 6:4, 6:4, 2:6, 6:4 uspeo da eliminiše Novaka Đokovića u trećem kolu US Opena.

Miodrag Dimitrijević Foto:Nova.rs; shutterstock

„Da, bila je to izuzetna predstava sa moje strane. Rekao sam pre meča da sam u poslednja dva sudara propuštao neke šanse, a sada sam ih koristio“, počeo je Australijanac.

PROČITAJTE JOŠ

Šampion Montreala je istakao kako mu je izgledala današnja predstava.

„Nije ovo bio možda moj najveći nivo zato što sam igrao neke mečeve gde sam se osećao bolje nego danas. Postavio sam se dobro taktički i ipak odigrao jedan od najboljih mečeva. Nivo jeste bio veliki, ali… Bilo je mečeva u kojima pogodim 50 vinera i imam 50 neiznuđenih geršaka. To je jednostavno tako.“

Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Prvi nastup na najvećem teniskom stadionu pamtiće večno.

„Bilo je sjajno. Izašao sam na ‘Artur Eš’ 20 minuta pre meča i to ej prvi put da sam bio na Artur Ešu. Hteo sam da osetim i da vidim kako stadion izgleda i koliko je veliki. Publika je bila sjajna, uključila se u meč. Kada sam pogađao te pasing udarce, bilo je sjajno osetiti publiku uz sebe.

Sve vreme mu je prolazilo kroz glavu da je Novak u lošoj formi, ali da je istovremeno i čovek koji je osvojio 24 grend slem titule i koji i te kako zna da se vrati posle zaostatka od 0:2 u setovima.

„Sve te stvari su bile u mojoj glavi. Nije igrao najbolji tenis. Čekao sam da iskorači. Imao sam osećaj da je baš počeo u trećem setu, ali tada sam i ja popustio. Nisam mogao da pogodim prvi servis. Bezbroj puta se vraćao posle 0:2 i nisam želeo da to učini protiv mene. To mi je prolazilo kroz glavu. To mi je bila i dodatna motivacija, da uzmem četvrti set. Morao sam da bodrim sam sebe, da se dižem, da opsujem sebe da se podignem i uspeo sam.“

BONUS VIDEO Prva konferencija Novaka Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare