Zašto je Evropsko prvenstvo dosadnije nego inače i zašto treba gledati i Kopa Amerika. Aleksandar Petrović, frontmen "Orthodox Celts" i radijski voditelj, pojasnio je za Nova.rs šta su za njega najveći utisci do sada.

Pretvorite poene u trenutke radosti. Preuzmite OMV MyStation aplikaciju već danas!

U 16-minutnom razgovoru poslušajte koje su to bizarnosti obeležile Evropsko prvenstvo do sada (mala pomoć – autogolovi), ali i zbog čega evropski fudbal gubi draž. To je ono što počinje da nervira sve ljubitelje fudbala, pa i Petrovića koji je zbog toga prednost dao američkom takmičenju za šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

„Najjači mi je utisak je da je dosadno sa jedne strane jer paralelno gledam i Kopa Amerika. Kada to uporedite to su dva sveta. Nemam nikakvu preteranu želju da podredim Kopa Amerika Evru, upravo obrnuto, pa makar ustajao i u tri ujutru. Sa druge strane glavni utisak je da glavni favoriti još nisu proradili, to sa jedne strane može da bude zabrinjavajuće, ali i putokaz ka potvrđivanju one sentence kao istinite da više fudbal u Evropi uopšte nije fudbal, već je biznis. Uporedite sa Južnom Amerikom, tamo je fudbal i dalje fudbal“, poručio je Petrović za Nova.rs.

Aca Seltik Foto: Nova.rs

Osvrnuo se posebno na Kirana Tripijea i njegovu ulogu u Engleskoj.

„Pred prvenstvo sam negde rekao, ne smatram da sam neki Bog zna kakav stručnjak, ali možda prosto vidim neke stvari koje ljudi iz struke ne vide jer ih vidim kao navijač ili kao neko ko to prati nešto dosta dugo. Nema izrazitog favorita, a favorit dolazi iz kruga reprezentacija: Španija, Engleska, Francuska, Portugal i Holandija. Sa tim što su Holandiju svi zaboravili na prvu loptu, ali je ona napravila ozbiljnu smenu generacija i ozbiljan tim imaju. Koliko je realno 3:0 u osmini finala videćemo u četvrtfinalu. Što se tiče Engleza – mnogo buke ni oko čega. Tako sada izgleda, ali nemojte zaboraviti da su to sve klinci iz Premijer lige. Ako se nešto desi, desiće se u četvrtfinalu. Sa druge strane, Kiran Tripije, čovek koji je Atletiku doneo titulu, čovek koji je praktično izneo prošli Evro i odveo ih u finale. Tripije je podređen nekim, uslovno rečeno, neiskusnim klincima. To je nešto što ja ne razumem baš najbolje, ali sa druge strane, recimo da to selektor to bolje razume nego ja. Žao mi je samo što samo Tripije verovatno neće uzeti nikada trofej, a što se tiče samih Engleza mi uopšte nije žao“, rekao je Petrović.

Obožava autsajdere, ali opet je svestan kvaliteta koji imaju favoriti.

„Po prirodi stvari navijam za nominalne autsajdere. Stvarno sam navijao i za Slovake, i za Slovence i za Rumune, Gruzine pogotovo. Oni su najprijatnije iznenađenje. Švajcarci mi nisu iznenađenje, nisam bio spreman da kažem da mogu da odu do kraja, ali igraju izuzetno čvrsto i organizovano i strašno su dobro ukomponovan tim. Uopšte me ne bi iznenadilo da sada izbace Engleze, ali opet kažem: Ako Englezi ne prorade sad, kad će?“, rekao je Petrović, između ostalog, u razgovoru koji u celosti možete pogledati u snimku na početku teksta.

BONUS VIDEO Priče iz kornera EP 3 – Aleksandar Petrović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare