Novak Đoković na Rolan Garosu 2023. godine Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Aleks Koreča, nekadašnji španski teniser, pričao je o Novaku Đokoviću, koji do ovog trenutka ove sezone ne igra onako kako nas je navikao.

Španac smarta da bi Novak ove godine morao da osvoji neki grend slem, jer bi u suprotnom još ozbiljnije razmislio o povlačenju.

„Za njega je sve ovo pomalo izazovno jer je već oborio taj grend slem rekord. U dubini srca se negde i dalje bori. Pita se, je li vredno nastaviti sve ovo, sav taj napor, sva posvećenost? Verujem da jeste, ali ova godina će biti ključna za ostatak njegove karijere. Mislim da mora da osvoji bar još jedan slem ove goidne da bi osetio da je još gladan toga. Ako ne uspe, nisam siguran da će biti presrećan da nastavi, jer on voli da igra samo ako može da osvaja slemove“, rekao je Koreča za „Eurosport“.

PROČITAJTE JOŠ:

Koreča misli da Novak još uvek ima šanse da osvaja najveće titule.

„Dajem mu šansu ove godine da vidimo šta će biti. Kada ste pobednik, legenda poput njega, uvek računam na njega. Nemam sumnju da je Novak još uvek gladan“, zaključio je Koreča.

S druge strane, Fabris Santoro na situaciju sa Đokovićem gleda malo drugačije.

„Novak je uvek imao nekog da ga motiviše. Rodžera, pa Rafu. Uvek je jurio nekoga. Koga juri danas? Ne vidim ga. Nema stvarno momka za kojim juri jer je oborio sve rekorde. Otuda možda i problem sa motivacijom, mada možda i nije. U svakom slučaju, daće nam odgovor narednih nedelja. Sledi mu blok od tri i po meseca koji će biti ključan za njega“, istakao je Santoro i izjavi za „Amazon Prajm“.

Đokovićev glavni cilj ove sezone su Olimpijske igre, za koje će mu priprema biti Rolan Garos i Vimbldon.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar