Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona bez borbe jer je Aleks De Minor predao meč.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Australijanac ima kuka i čini se da je vuče od meča protiv Artura Fisa iz Francuske i da ju je doživeo u poslednjem poenu tog okršaja.

PROČITAJTE JOŠ:

De Minor je završio meč sa Fisom u četiri seta i pobedio je na kraju sa 6:2, 6:4, 4:6, 6:3.

U poslednjem poenu tog meča je krenuo napred na mrežu i pogodio je skraćenu dijagonalu za pobedu, ali je ostao kiselog osmeha na licu.

I ljudi u njegovom boksu, uključujući i njegovu devojku Kejti Boulter, smejali su se ne shvatajući isprva ozbiljnost čitave situacije. Samo je „Demon“ znao odmah da nešto nije u redu.

Došepao je do Fisa i pozdravio se sa njim, kasnije na konferenciji probao da ublaži čitavu situaciju, ali se u danu kada je trebalo da igra meč sa Đokovićem – povukao.

Za mesto u polufinalu se bore i Lorenco Museti i Tejlor Fric, pa će Novak na jednog od njih u borbi za finale na londonskoj travi.

Novak bi plasmanom u finale odbranio bodove koje je osvojio prošle godine kada je takođe stigao do finala i bio poražen od Karlosa Alkaraza. Alkaraz je sada na drugoj strani žreba sa Janikom Sinerom, ali će za finale igrati protiv Danila Medvedeva jer je Rus eliminisao Sinera.

BONUS VIDEO: Novak Đoković – lep poen u poslednjem gemu prvog seta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare