Trojka Andreja Kostića
Foto: Sportklub

Košarkaši Srbije pobedili su Izrael u polufinalu Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina posle dva produžetka sa 115:114.

Tamo će igrati protiv Nemačke, koja je nešto ranije u toku dana pobedila „pregazila“ Sloveniju rezultatom 88:68.

#related-news_0

Heroj tima bio je Andrej Kostić koji je pogodio trojku za pobedu u poslednjoj sekundi i to nakon finte šuta. Izraelci su se u šoku držali za glavu. Mladi košarkaši su ovim trijumfom izborili i mesto na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina.

Pogledajte tu završnicu.

Završnica je danas bila više nego dramatična. Izrael se spustio na samo jedan poen minusa na minut i 40 sekundi do kraja meča. Međutim, posle tajmauta Vuleta Avdalovića, pogodio je Šojić za dva poena, a Izrael nije iskoristio naredni napad. Andrej Kostić je bio neprecizan za tri poena, naš tim je uhvatio skok, a Savo Drezgić je bio fauliran, pa je dobio dva slobodna bacanja.

Realizovao je oba, tako da je na taj način delovalo da je „trasirao“ put Srbiji ka finalu, koja je imala pet poena viška na 35 sekundi do kraja utakmice. Pogodio je ipak trojku Omer Majer, da bi zatim Bošnjaković izgubio loptu, a zatim je u poslednjem napadu Izrael izborio dva slobodna bacanja koja su realizovali i doneli izjednačenje na 3,5 sekundi do kraja, te tako doneli produžetak.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar