Zorana Arunović
Foto: Tauseef MUSTAFA / AFP / Profimedia

Zorana Arunović je ubedljivim trijumfom osvojila zlatnu medalju vazdušnim pištoljem na „Maspred kupu“ u Budimpešti.

Zorana, koja se posle pobede na u junu održanom Svetskom kupu u Minhenu, preuzela prvo mesto na svetskoj rang listi u ovoj disciplini, je u kvalifikacijama bila najpreciznija. Pogodila je 580 krugova, dva više od drugoplasirane Vijetnamke Tiju Vin Trin, osvajačice bronze na Prvenstvu Azije 2023.

Pročitajte još

U finalu se nadmetalo sedam učesnica ovogodišnjih Olimpijskih igara iz šest zemalja (Mađarska je imala dve predstavnice), a svaka od njih ima bogatu riznicu medalja što sa svetskih što sa kontinentalnih takmičenja.

Samo jedna finalistkinja, mlada Britanka Faulkner, nije izborila olimpijsku vizu.

Iako je u konkurenciji za odličja bilo nekoliko odličnih strelkinji, borba za zlato nije bila interesantna, jer je Zorana dominirala i nije ostavila nikakve šanse rivalkama i od početka do kraja držala prvo mesto.

Već posle prvih pet hitaca naša reprezentativka imala je skoro krug prednosti ispred Mađarice Veronike Major.

Nekoliko finalistkinja se smenjivalo na drugom i trećem mestu, ali niko nije uspeo da sustigne našu reprezentativku, koja je na polovini finala (12. hitac) je bila 2,9 krugova ispred najbliže rivalke. Na kraju je trijumfovala sa odličnih 242,9 krugova.

Drugo mesto, kao i u kvalifikacijama, zauzela je Tiju Vin Trin, sa velikih 3,9 krugova krugova zaostatka za Zoranom. Bronza je pripala Mađarici Veroniki Major, četvrta je bila njena zemljakinja Sara Fabijan…

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar