Foto: Richard Shotwell/Invision/AP, File

Nova era.

Vašington Komandersi, NFL franšiza i jedan od najkontroverznijih klubova na svetu, zvanično je promenila vlasnika nakon što su vlasnici ostalih timova iz najjače lige američkog fudbala na svetu prihvatili promenu vlasničke strukture u ovom timu.

PROČITAJTE JOŠ...

Dosadanji vlasnik Den Snajder našao se na udaru javnosti nakon što su počele da isplivavaju informacije o mnogobrojnim problemima, čak je i kažnjen sa 60 miliona dolara nakon višegodišnje istrage zbog nedoličnog ponašanjam seksualnog uznemiravanja na radnom mestu i finansijskih malverzacija, pa je po završetku sezone 2021/2022 počeo veliki pritisak na Snajdera da proda tim iz Vašingtona, što je nakon par meseci zatezanja i odlučio da učini.

U novoj vlasničkoj strukturi su vlasnik Filadelfija Seventisiksersa, Džoš Haris, te legendarni košarkaš Los Anđeles Lejkersa, Medžik Džonson, između ostalog.

Tako su dvomesečni pregovori okončani uspešno, te je najkontroverznija ekipa u svetu sporta dobila novog vlasnika nakon 24 godine.

Za to vreme, ekipa je samo šest puta igrala u plej-ofu uz četiri divizijske titule, nijednom nije došla do Superboula, tek tri puta je ovaj klub imao dvocifren broj pobeda u sezoni…

Koliko su navijači izgubili poverenje u tim pokazuje i podatak da je poseta na stadionu Fedeks fild bila ubedljivo najslabija u ligi 2022. godine, a 2021. je klub kažnjen sa deset miliona dolara zbog „toksične radne atmosfere“ uz učestale optužbe o brojnim kršenjima ljudskih prava.

Ipak, najveća kontroverza bila je vezana za ime, pošto je nakon višegodišnjih pritisaka koji su kulminirali tokom protesta nakon ubistva Džordža Flojda Snajder odlučio da promeni naziv kluba iz tadašnjih Redskinsa, pa je nakon godinu dana tokom kojih je ekipa iz bila poznata kao Vašington fudbalski tim doneta odluka da ponesu ime Komandersi.

Ipak, kako je najavljeno, to bi moglo da bude kratkog daha, te bi klub po treći put za tri godine mogao da promeni ime.

Snajder, koji je 1999. godine klub kupio za 800 miliona dolara, je ipak iz perspektive novca dobro poštao, s obzirom na to da je od prodaje inkasirao preko šest milijardi zelenih novčanica.

BONUS VIDEO Tom Brejdi se penzionisao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar