Foto: Screenshot anicmasha Instagram

Iako će brejk dens biti deo Olimpijskih igara u Parizu, malo ko u Srbiji poznaje tu scenu i koliko je zapravo razvijena u našoj zemlji.

I tu počinje priča o plesu i reprezentaciji Srbije koja se sa Svetskog prvenstva vratila sa 11 medalja.

PROČITAJTE JOŠ

Ime koje se ističe u tom svetu je Maša Anić koja je nedavno primljena u prestižni NDT (Netherlands Dance Theater), najveću kompaniju savremenog plesa.

Maša je 2021. godine osvojila šesto zlato zaredom na Svetskom prvenstvu, što nije uspeo da uradi niko pre, a ne samo da je plesala već je imala i funkciju koreografa.

Da li vam je prezime Anić zazvučalo poznato barem za trenutak, ali ste onda nastavili da čitate tekst?

Da njen tata je Darko Anić koji je igrao za Crvenu zvezdu tokom 90-ih i koji je čak bio deo generacije koja je 1996. godine odmerila snage sa Barselonom i Kajzerslauternom.

Darko je ponosan na svoju ćerku.

„Maša (18) je čudo u plesu, Leo Mesi u toj oblasti. Posle svetskih titula primljena je u NDT u Holandiji. To je kao Barselona u fudbalu. Drago mi je zbog nje. To joj je bila želja od malih nogu. Ipak, bilo mi je mnogo teško kad je trebalo da ode od kuće, ali to je život, tako sam i ja rano otišao. Nadam se da će i dalje biti uspešna“, poručio je Anić nedavno za „Glas Srpske„.

Anić je u Zvezdi proveo samo godinu dana jer je odmah otišao u Briž i postao najbolji igrač tog kluba. Ostaće upamćeno da ga je tadašnji trener Barselone prozvao „srpski Ronaldo“, te da je pitao novinare da li će on igrati kada je stigao u Beograd.

Malo ko zna da je 2003. godine bio na pragu povratka na „Marakanu“.

„Bio sam na “Marakani” I sastao se sa Džajom, ali bila je jako teška situacija u Crvenoj zvezdi, razna politička previranja, uticaj navijača i nisam hteo da se vratim u to. Odlučio sam da ostanem u inostranstvu. Uvek sam imao neko svoje mišljenje. Bio sam u nekim godinama…I ja kad sam bio mlađi, pitao sam se šta će u ekipi momci od 29, 30 godina, treba da puste mlađe, tako sam i tad u zrelim godinama rezonovao. Nisam hteo nekome da zauzimam mesto, iako mi je Džaja rekao da im trebam, a i tadašnji trener Slavoljub Muslin je pričao isto. Nisam hteo, iskreno, nisam ni bio na nekom nivou tada. Moje mišljenje je bilo, ako ću se vratiti u Zvezdu, moram biti spreman 100 odsto, da budem bolji nego 1996. godine, a prosto tada nisam bio. Navijači i Crvena zvezda ne zaslužuju to, već da me pamte po lepom“, rekao je Anić.

View this post on Instagram

A post shared by Maša (@anicmasha)

View this post on Instagram

A post shared by Maša (@anicmasha)

BONUS VIDEO Triler u Manili

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar