Foto: AP Photo/Yazeed Aldhawaihi

Britanski bokser Tajson Fjuri pobedio je Frensisa Nganua u deset rundi bokserskog spektakla u Saudijskoj Arabiji za bod.

Nezvanična borba Fjurija, koji je prošlog decembra odbranio titulu pobedom nad Derekom Čizorom i Nganua, jednog od najboljih udarača u istoriji borilačkih sportova, održana je u Rijadu.

PROČITAJTE JOŠ:

Tuča u deset rundi i po bokserskim pravilima rešena je tek odlukom sudija jer je Nganu bio više nego dostojan protivnik za strašnog boksera, pa je sa 96:93, 95:94 i 94:95 ipak pobedio britanski takmičar.

„Za dlaku“ je time sprečena jedna od najvećih senzacija u istoriji boksa. Sada će Fjuri bolje morati da se pripremi za Oleksandra Usika kome će probati da uzme titule u teškoj kategoriji krajem ove godine.

Već od prve runde bilo je zanimljivo u ringu u kom je Kamerunac i slavni UFC teškaš nagovestio da će umeti kako da parira neprikosnovenom bokserskom šampionu.

Bilo je u prvoj rundi i borbe u klinču i promašenih krošea i nekoliko dobro odmerenih pokušaja u telo protivnika, gde je Nganu ciljao u trup, a Fjuri je umeo da kontrira.

Dva puta je uzdrmao Nganua, koji je u drugoj rundi morao da odgovori i to je uradio tako što je raskrvario Fjurija iznad levog oka.

Britanac je u ovoj rundi probao da inicira ulaz u klinč nekoliko puta, da bi se u trećoj našao na podu.

Probao je da napadne, Nganu je munjevito podigao levi kroše i pogodio protivnika pravo u glavu, pa je „kralj cigana“ morao da se pridigne što pre.

U četvrtoj rundi je Fjuri propustio da zakači Nganua, koji je krošeom pogodio metu, posle čega su obojica ušli u razmenu kod konopaca.

Činilo se da svaki od njih može da padne u svakom trenutku. Nganu je u petoj rundi počeo da promašuje, videli su se znaci umora i Fjuri se tu bolje snašao, pa je u završnici imao nekoliko udaraca.

Kamerunac je u šestoj rundi probao da prištedi energiju, pa je sudija razdvajao borce, dok je u sedmoj Fjuri imao jedan dobar kroše, a u osmoj su obojica imali nešto više energije za jake udarce, ali nijedan za onaj pobedonosni.

Isto je ostalo i do kraja desete runde, pa su sudije odlučivale i na kraju dodelile pobedu čoveku kome je ring „prirodno stanište“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar