Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Kanadu poslednjem meču turnira Lige nacija u Otavi sa 3:1 po setovima.

„Plavi“ su time vratili sebe u poziciju da se bore za odlazak na Olimpijske igre u Parizu, gde je za sada poznato sedam od 12 učesnika.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je preokretom 21:25, 25:20, 25:18, 25:23 uspela da slavi, pa je tako prestigla ekipu Kube u trci za Pariz i sa tri pobede i pet poraza za sada preko FIVB rang liste konkuriše za odlazak na Igre sa 251,55 bodova, skoro osam više nego pre trijumfa.

Dražen Luburić je imao 22 poena, Miran Kujundžić 19, Uroš Kovačević 11, a Aleksandar Nedeljković 9. U domaćem timu Timoti Mar i Artur Švarc su imali po 16 poena.

Kanada je prvi set dobila serijom od četiri poena kojom se odlepila na 23:18, u drugom je bilo tesno, ali je epilog bio drugačiji jer je Srbija pred kraj uspela da se odlepi na 23:20 i potom okonča taj deo igre u svoju korist, izjednači na 1:1.

U trećem je Kanada imala prednost do sredine seta i 14:12, posle čega je Srbija na krilima Kovačevića napravila seriju 11:2 i povela sa 2:1.

Tokom četvrtog je srpski tim uspeo da se vrati iz debelog minusa od šest poena iz rane faze seta kada su Kanađani vodili sa 12:6. Topila se ta prednost zahvaljujući Aleksandru Atanasijeviću i Luburiću, pa se do kraja seta stvar preokrenula, „plavi“ su poveli 23:21 i nakon toga povratka Kanađanima nije bilo.

Srbija se tako tehnički nalazi u borbi za Igre sa još četiri selekcije, ali u praksi samo sa Kubom, dok je sedam već poznato – Francuska kao domaćin, Nemačka, Brazil, Japan, Poljska, Kanada i Sjedinjene Države.

Ispred Srbije su na listi i Italija, Slovenija i Argentina, dok bi sa afričkog kontinenta na Olimpijske igre trebalo da ode Egipt.

Srbija će do kraja odigrati još četiri utakmice u Ljubljani, najpre sa Kubom 19. juna, sa Turskom dva dana kasnije, Poljskom 22. juna i Slovenijom 23. juna.

BONUS VIDEO: Sjajan poen srpskih odbojkašica protiv Tajlanda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar