Vaterpolo, Srbija, Grčka, finale, Olimpijske igre
Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Duško Pijetlović, slavni vaterpolista Srbije, novi je član Radničkog, objavio je klub iz Kragujevca na sajtu i društvenim mrežama.

Iako je nedavno objavio kraj igračke karijere, Pijetlović se predosmilio i krenuo u pohod na nove trofeje.

„U smiraj prelaznog roka, samo par dana nakon prelaska kapitena vaterpolo reprezentacije Srbije, Nikole Jakšića, u Radnički, u Kragujevcu je odjeknula još jedna transfer bomba, u vidu jednog od najboljih centara svih vremena i člana zlatne generacije delfina, Duška Pijetlovića (39)“, piše u objavi Radničkog na Instagramu.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo je zaista neočekivan transfer, ali sigurno da će Pijetlović pre svega svojim iskustvom pomoći ekipi iz Kragujevca.

„Ovaj transfer je usledio pomalo neočekivano jer je Pijetlović pre petnaestak dana okačio kapicu o klin, ali se na poziv Radničkog u kratkom roku predomislio i vratio iz penzije“, piše u objavi kluba.

Pijetlović je priznao da je to bila ponuda koju nije mogao da odbije.

„Jednostavno i iskreno, dobio sam poziv koji nisam mogao da odbijem. Imao sam razgovore sa Urošem Stevanovićem, koji je nedavno postao osvajač Olimpijskih igara i teško je odbiti trenera koji je ostvario tako veliki uspeh. Ambicije nam se poklapaju želimo da pobedimo u svakoj utakmici, u svim takmičenjima i da nije tako, ne bih ni dolazio“, istakao je Duško.

PROČITAJTE JOŠ:

Pouzdani centar je protekle tri sezone proveo u redovima najvećeg rivala Radničkog za domaće trofeje, Novog Beograda, pa veoma dobro poznaje prilike u kragujevačkom taboru.

„Odlično sam upoznat sa dešavanjima u Radničkom, pre svega „preko nišana“ u proteklih nekoliko sezona. Za poštovanje su kontinuitet rada i konstantno podizanje kvaliteta, to je činjenica koju niko ne može da ospori. Radnički je dobar klub, pogotovo za rad i napredak mlađih igrača, a nadam se da ćemo se i mi stariji uklopiti i da ćemo uz jedan miks mladosti i iskustva doći do željenih rezultata.“

Radnički će u sezoni pred nama napasti sve trofeje.

„Ambicije su visoke, ali ne može sve odjednom. Potrebno je da prođe neki vremenski period prilagođavanja novih igrača na sredinu, kao i privikavanja starih igrača na nove. Nadam se da ćemo se što pre uklopiti i ukomponovati za ovaj prvi, izuzetno važan turnir kvalifikacija za Ligu šampiona, a kako vreme bude odmicalo biti sve bolji i spremni za najviše izazove na kraju sezone“, zaključio je Pijetlović.

Duško Pijetlović je sa Srbijom osvojio dva olimpijska zlata (uz dve bronze), dva svetska (plus srebro i bronza), pet evropskih (plus srebro i bronza), četiri Lige šampiona, a neverovatne uspebe beležio je i u Partizanu, Crvenoj zvezdi, Pro Reku, Solnoku, Dinamu iz Moskve, Novom Beogradu, a nastupao je i za Vojvodinu i Sintez iz Kazanja. Bar po jednom je bio prvak svake države u kojoj je nastupao – osam puta u Srbiji, četiri u Italiji, dva u Rusiji i jednom u Mađarskoj. Tri puta je osvajao i Jadransku ligu…

Podsetimo, u letnjem prelaznom roku VK Radnički su prethodno pojačala petorica zlatnih olimpijaca iz Pariza: Nikola Jakšić, Strahinja Rašović, Radomir Drašović, Radoslav Filipović i Petar Jakšić, te crnogorski centar Nikola Murišić i Srbin pod kapicom Gruzije, Dušan Vasić.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare