Srbija vs Hrvatska vaterpolo Foto:Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Vaterpolisti Srbije još jednom su postali heroji nacije.

Osvojili su na Olimpijskim igrama u Parizu treće uzastopno zlato i ispisali istoriju sporta kada se malo ko tome nadao. Bili su najbolji kada je bilo najpotrebije i pokazlai kakvi su šampioni.

PROČITAJTE JOŠ

Ali, daleko od toga da im je bilo lako. Mnogo toga nije funkcionisalo, pogotovo u grupnoj fazi.

Kada ih je selekcija Australije deklasirala u grupi, mnogi su tada pomislili da će vaterpolo reprezentacija Srbije na kraju doživeti debakl. O tome je po povratku u Beograd pričao i Dušan Mandić koji je otkrio koliko je veliku ulogu imao i Novak Đoković u čitavoj priči.

„Turnir je bio dugačak i u našem nekom stilu sa uspona i padova. Težak momenat je bio nakon poraza od Australije, nismo ličili na sebe. Taj poraz nas je duboko dotakao i isporovocirao u nama. Hvala i Novaku koji je došao da nas poseti u selu“.

Potom je objasnio i šta se desilo u tom trenutku.

„Bili smo u sobi, razmišljamo šta i kako, on ušao i održao iskren govor od srca. Mislio je to što je rekao, doprelo je do nas i dalo nam motivaciju. A onda smo još više uživali kad smo videli kako je on došao do zlata. Lepa priča i za njega i za nas. Bio je nekih 10 minuta, govorio je kroz šta je on prolazio iskreno i emotivno. I zahvalni smo mu na tome.“

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare