Steffan Howells Foto: Linkedin

Doktor otkrio dramatične detalje.

Stefan Hovels, 27-godišnji mladić koji nastupa za ekipu CRCC, preživeo je pravu dramu tokom utakmice svog tima u oktobru 2022. godine.

PROČITAJTE JOŠ...

„Ne sećam se mnogo toga od tog dana. Bio je normalan dan, popio sam jutarnju kafu i zagrejao se, kao i uvek. Oko 15 minuta nakon što je utakmica počela, dogodio se incident, i sledeće čega se sećam jeste da sam se probudio nekoliko dana kasnije u bolnici“, otkrio je Hovels.

A incident u pitanju nije bio ni najmanje naivan. Kako je otkrio doktor Dejv Pemberton, njemu je srce stalo na 17 minuta.

„Bilo je užasno. Kao doktor, navikao sam na situacije koje su veoma nezgodne. Uđete u profesionalni, trening mod, ali kad znate čoveka… On ima samo 27 godina, i u formi je, ne očekujete to. Tu sam zbog polomljenoh nogu i povremeno polomljenog nosa, i da zašijem šta je potrebno. Treniran sam za to. Pokušavam da obučim druge ljude, ali nikad nisam morao da koristim defibrilator van bolnice“, rekao je Pemberton.

Da bi oživeo mladog sportistu bilo je potrebno čak sedam šokova i dve injekcije.

„Kada su došli drugi doktori i odveli Stefa, počeo sam da razmišljam šta može da bude, da li će preživeti, ako preživi da li će ostati normalan? Laknulo je kada sam dobio poruku da su ga probudili i da je prepoznao porodicu.“

Nedugo potom otkriveni su i detalji Stefovog stanja. On je, naime, ranije imao operaciju na srcu, ali mu nije rečeno da ne sme da se bavi ragbijem.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar