Anastasija Šabatova
Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Ukrajinska klizačica napravila haos.

Anastasija Šabatova lajkovala je Instagram objavu favorita Jevgenija Plušenka o „prisilnoj specijalnoj operaciji u Ukrajini“.

PROČITAJTE JOŠ

To je izazvalo lavinu negativnih komentara.

Ukrajinska sportska stranica „ua.tribuna.com“ piše o haosu koji je nastao. Ova trostruka prvakinja Ukrajine u umetničkom klizanju rođenja je u Moskvi, a majka joj je poreklom iz Ukrajine.

Pre tri godine dobila je državljanstvo Ukrajine.

„Nije to bila samo objava – u videu Rus izražava podršku takozvanoj „specijalnoj operaciji“ ruske vojske u Ukrajini i naziva je „neizbežnom“. Reakcija Šabotove izazvala je dosta ogorčenja Ukrajinaca“, piše ua.tribuna.com.

Šabatova je predstavljala Ukrajinu na Olimpijskim igrama u Pekingu, a zauzela je 30. mesto u kratkom programu, pa je ostala bez plasmana u slobodni program.

Kritikovale su je zbog lajka saigračice Anastazja Arčipova i Tasja Spesiceva. Mnogi su joj slali ogorčene komentare. Nakon nekoliko sati je uklonila lajk, ali time nije postigla ništa.

Bila je u Kijevu u trenutku početka invazije, ali je kasnije sa porodicom napustila Ukrajinu i odustsala od Svetskog prvenstva koje se od 21. do 27. marta održava u Monpeljeu.

„Svi žele mir, želim i ja. Stvarno se nadam da će se sve što pre da se završi i da će pregovori uroditi plodom. Verujem u našeg predsednika! Nisam političar, ja sam sportista i cilj mi je da ujedinim ljude kroz sport i da preovladamo političke razlike“, nedavno je rekao Jevgenij Plušenko, ruski đamšion u umetničkom klizanju, koji je inače poznat kao veliki fan Vladimira Putina.

BONUS VIDEO Navijanje navijača Zvezde: Srbi i Rusi braća zauvek

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar