Foto: EPA/LASZLO BELICZAY

Nemačka policija uhapsila je trećeg osumnjičenog koji je pokušao da uceni porodicu bivšeg vozača Formule 1 Mihaela Šumahera.

Osumnjičeni 52-godišnji muškarac, koji je priveden u četvrtak u gradu blizu Vupertala u zapadnoj Nemačkoj, radio je za porodicu kao službenik obezbeđenja, prenosi AP.

PROČITAJTE JOŠ:


Policija je pretražila kuću osumnjučenog i oduzela mu mobilne telefone, hard diskove i memorijske kartice, izjavio je tužilac Volf-Tilman Baumert. Policija je prošlog meseca uhapsila dvojicu muškaraca, oca i sina iz Vupertala, koji su porodici Šumahera rekli da poseduju fajlove za koje porodica ne bi želela da budu objavljeni.

Dvojica osumnjičenih navodno su tražili isplatu od nekoliko miliona evra, a ukoliko im taj novac ne bi bio isplaćen, objavili bi te fajlove na darknetu, naveli su tužioci.

Osumnjičenima, ako budu osuđeni, preti novčana ili zatvorska kazna do pet godina. Šumaher je doživeo tešku povredu mozga na skijanju na francuskim Alpima u decembru 2013. godine.

U septembru 2014. godine, sedmostruki šampion F1 napustio je bolnicu i prešao na kućno lečenje u porodičnoj kući u Švajcarskoj.

On se povukao iz Formule 2012. godine nakon što je osvojio 91 trku i pet uzastopnih titula.

BONUS VIDEO: Razmena udaraca trija Ferstapen – Noris – Pjastri

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar