Oleksandr Usik
Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Ukrajinski bokser Oleksandr Usik, aktuelni svetski prvak u teškoj kategoriji, bio je uhapšen na aerodromu u Krakovu, ali je ubrzo pušten nakon što je nesporazum brzo rešen.

Mediji su inicijalno preneli vest o hapšenju pod nejasnim okolnostima, što je izazvalo zabrinutost među njegovim fanovima.

PROČITAJTE JOŠ

Usikova supruga, Katerina Usik, brzo je reagovala putem društvenih mreža, umirujući javnost izjavom da nije bilo kriminalnih aktivnosti i da će njen suprug uskoro objasniti situaciju.

Takođe, ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova je potvrdilo da je njihov generalni konzul bio prisutan na aerodromu u Krakovu i pomogao u brzom razrešenju slučaja.

Aleksandar Usik je kasnije putem društvene mreže „X“ potvrdio da se radilo o nesporazumu i zahvalio svima koji su brinuli, kao i ukrajinskim diplomatama na pomoći. Prema izveštajima ESPN-a, Usiku i njegovom treneru Sergeju Lapinu bilo je zabranjeno da se ukrcaju na let za Valensiju, gde se priprema za revanš sa Tajsonom Fjurijem, zakazan za 21. decembar u Rijadu, Saudijska Arabija. Razlozi za hapšenje još nisu potpuno razjašnjeni.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar