Foto: ESPN/Twitter/Printscreen

Lejn Kifin, trener ekipe Ole Mis sa unvierziteta Misisipi, bio je na udaru navijača Tenesi Voluntirsa nakon jedne sudijske odluke.

U toku je bio poslednji minut utakmice kada je Tenesi, pri rezultatu 31:26 za Ole Mis, krenuo u napad sa linije od svojih deset jardi. Uspeli su da osvoje tri prva dauna i dođu do linije od 50 jardi, kada je kvoterbek Hendon Huker oboren od strane Sema Vilijamsa za gubitak sedam jardi. U narednom napadu Tenesija dosuđena je kazna držanja, pa su pomereni za još deset jardi unazad, te su došli u situaciju da za tri napada moraju da pređu čak 27 jardi.

PROČITAJTE JOŠ...

Uspeli su da smanje na 24 nakon dva Hukerova trčanja, pa im je preostao jedan pokušaj za 24 jarde.

Pala je odluka da „meta“ bude hvatač Džejkob Voren. Huker je uputio veoma lepu loptu ka svom hvataču, Voren uspeo da je uhvati, oboren je na liniji od 41 jarde, što je bio uvod u haos. Sudije su pokazale da je bio „kratak“, tačnije nedostajalo mu je još oko pola jarde do novog napada, a lopta je dodeljena Ole Misu.

Navijači su tu odluku dočekali „na nož“, pa su na teren počeli da ubacuju brojne predmete, dok su Kifina tokom meča građali golf-lopticama. Kada je igralište očišćeno a meč priveden kraju, Kifin je u pratnji policajaca krenuo ka svlačionici. Jedan od besnih navijača sačekao je da trener rivala priđe dovoljno kako bi ga gađao flašom. Na Kifinovu sreću, a nesreću dotičnog navijača, trener Ole Misa je izveo jedan od neverovatnijih poteza ove sezone, pošto je flašu uhvatio u letu na izuzetno akrobatski način, a potom vizir koji je u tom trenutku nosio na glavi bacio na tribine.

Ovakav potez Kifina izazvao je dozu oduševljenja među ljubiteljima američkog fudbala, pogotovo jer je način na koji je izveo hvatanje flaše gotovo preslikano hvatanje jednog od najboljih hvatača u novijoj istoriji NFL šampionata, Odela Bekama.

BONUS VIDEO Tucak: Deki Savić – gospodin i grdosija s dečačkim osmehom

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar