Foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Neverovatna priča.

Stirling Mos je u legendu Formule jedan ušao kao po mnogima najbolji vozač koji nikada nije osvojio titulu.

PROČITAJTE JOŠ...

Sedam sezona uzastopno završavao je među tri najbolja – četiri puta drugi, tri puta treći – ali nijednom nije uspeo da se domogne samog vrha.

Ipak, veliki šarm ovog vozača doneo mu je status zvezde u usponu, pa se tako, između ostalog, pojavio i u filmu iz serijala o Džejmsu Bondu, Kazino Rojal, iz 1967. godine, a u jednoj biografiji opisan je kao čovek kog zanimaju „automobili, žene i seks, i to tim redosledom.“

Ipak, ovog plejboja uspela je da primiri Suzi Pejn, njegova treća supruga. Nakon dva neuspela braka Pejnova je svojim karakterom praktično naterala Mosa da se u potpunosti posveti njoj, a njihova velika ljubav je četiri decenije bila jedan od najvećih simbola najbržeg cirkusa na svetu. Sve do 2020. godine, kada je Mos preminuo nakon duge i teške bolesti.

Njegova udovica je u narednom periodu tek povremeno izlazila u javnost, da bi 21. marta preminula od, kako je otkrila njena starija sestra Tina, „slomljenog srca“:

„Moja voljena sestra se nikada nije oporavila nakon što nas je Stirling napustio. Njihov brak bio je najveća ljubavna priča koju znam“, nakon čega je otkrila da se Suzino zdravlje znatno pogoršalo otkako je ostala bez muža.

BONUS VIDEO Reakcije Luisa Hamiltona i Maksa Ferstapena nakon trke u Imoli

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar