Kipar, policija
Foto: TOBIAS STEINMAURER / imago stock&people / Profimedia

Srpski sportista Lazar Đukić poginuo je ovog četvrtka tokom takmičenja "Crossfit Games" u Sjedinjenim Američkim Državama.

Đukić se takmičio u krosfitu, a prema navodima stranih medija i natpisa na društvneim mrežama, Lazar je izgubio vazduh na oko 100 metara pre cilja, tokom završnog plivačkog segmenta u jezeru.

Kako nije uspeo da ispliva na kopno, Đukić se udavio u jezeru, a tragedija se dogodila u Fort Vortu u Teksasu i prema izveštaju tamošnje spasilačke službe, oni su izašli na teren u potrazi za telom nesrećnog Srbina.

PROČITAJTE JOŠ:

Lazar Đukić je godinama unazad jedan od najboljih srpskih takmičara i ove godine je na svetskom renkingu bio među sto najboljih, preciznije 88.

U ovom takmičnju učestvovao je veliki broj sportista iz 33 zemlje, a turnir je počeo upravo u četvrtak, dok je završetak planiran za nedelju, ali sada je veliko pitanje šta će se dalje dešavati.

Inače, u pomenutom jezeru trebalo je da se pliva 800 metara, a nakon tragedije, trka je prekinuta.

Jedna od najvećih zamerki vezana za organizatore, koja se sada ističe, jeste ta što nije bilo spasilaca na skuterima, koji bi brže mogli da priskoče u pomoć nesrećnom Đukiću. Prema jednom komentaru sa društvenih mreža, gledalac je priskočio u pomoć, ali ga je spasilac odbio na dasci za veslanje.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели CrossFit Games (@crossfitgames)

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar