Toni Đerona/EPA-EFE/Zbigniew Meissner

Od danas će imati samo reprezentativne obaveze.

Toni Đerona je prevremeno završio misiju u Šartru, francuskom prvoligašu koji je trenutno 14. na tabeli sa samo dva boda više od zone ispadanja. Trebalo je da saradnja bude okončana na kraju sezone, ali je klub odlučio da to uradi sada.

Selektor Srbije u rukometu će tako u budućnosti imati samo reprezentativne obaveze. Đerona je proveo četiri godine u ovom klubu, dva puta ga je doveo do polufinala Kupa Francuske, lai ove sezone je ekipa podbaciča.

PROČITAJTE JOŠ

Đeronu će na klupu zamniti Nebojša Stojinović, nekadašnji čuvar Metaloplastike. On je 15 godina igrao u Francuskoj za Istr, Šamberi, Monpelje i Dižon.

Bio je član stručnog štaba Srbije kada je selektor bio Nenad Peruničić, a ugovor je potpisao na dve godine.

„Kada mi je klub ponudio da budem prvi trener razmislio sam jer sam hteo da budem siguran da je to prava odluka. Uživaću u poslu. Imao sam prilike da upoznam sve igrače. Moraćemo da se borimo da ostanemo u ligi i bićemo ponosni što branimo boje ovog kluba. Shvatam da je ovo velika odgovornost, ali me to ne plaši i to je deo posla. Mnogo ćemo raditi i moraćemo da dignemo formu igrača. Ali pre bilo čega drugog moraćemo da damo 200 odsto svojih mogućnosti“, rekao je Stojinović na predstavljanju.

BONUS VIDEO Škrbić: Igrači sad hoće da dođu, a ranije ako nisu na prvom spisku, bili su uvređeni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar