Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Proslavljeni košarkaški trener Duško Vujošević prisetio se situacije kada je nekadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić pričao o današnjem prvom čoveku države.

Poznato je da Vučić navija za Crvenu zvezdu, kao što je njegov, nekada blizak saradnik Nikolić pristalica Partizana.

PROČITAJTE JOŠ:

Vujošević je, gostujući u emisiji 360 stepeni na N1 televiziji, rekao da Borisu Tadiću, Nikolićevom prethodniku zamera što nije više pomagao Partizanu, dok su crno-beli imali uspeha.

Taj uspeh sam po sebi nije bio dovoljan da se ne dođe u situaciju da se pred svaku sezonu rasprodaju najbolji igrači. Danas Vučić, kaže Vujošević, Zvezdu pomaže neuporedivo više.

Duško se dotakao i „rata“ sa Vučićem za kog priznaje da je politički mnogo više izverziran, nego što je on sam.

„Tu su jedino sarađivali Partizan i Zvezda, sećam se utakmice, kada su na fudbalu vikali ovi, sever: ‘Slobo’, a ovi na jugu: ‘Slobodo’. I znamo, iz tog nekog perioda kada su regrutovani sa severa, pa posle i od ovih. Šešelj je pričao o tome sa Željkom Ražnatovićem. I od tada je to prešlo neku zdravu granicu, koliko treba kontrolisati navijače“, priča Vujošević, koji smatra da Vučića vole i navijači Partizana jer im je smanjivao kazne zatvora, dok je Tadić insistirao na tome da budu strogo kažnjavani.

„Sa Zvezdom je već imao konekcije (Vučić prim. aut), sa navijačima koji su to vodili – njima je dao poslove koji su oficijalni, značajni, postali su bogataši… Vođe navijača Crvene zvezde su dobile da grade puteve, dosta su učestvovali uopšte u gradnji, dosta su učestvovali u trgovini, trgovini kompjuterima, tom opremom. Postali su veoma bogati i na taj način uticajni ljudi, ne samo na stadionu, nego i u društvu“, navodi Vujošević.

Sve to je postalo moguće nakon 2012. godine kada je Demokratska stranka pala, a Srpska napredna stranka se domogla vlasti.

„A onda je 2012. godine došao na vlast SNS i Vučić, koji je, kako kaže, odmah izjavljivao u intervjuima kako će KK Crvena zvezda da pomogne na sve moguće načine. Znao sam da je on strastven navijač Zvezde, ali dobro, svaki predsednik verovatno navija ili za Zvezdu i za Partizan. Ima pravo da navija. Međutim, mora da bude objektivan. Evo ja, da sam predsednik, ne daj Bože, ovaj… Ja bih dao 51% Partizanu, 49% Zvezdi. A ne bi mi padalo na pamet da ukidam Zvezdu. Što ne bi ni mogao da uradim, niti bi bilo ko mogao da uradi. Ne bi imao ni taj pokušaj, ni tu ideju. Međutim, on je došao s time. Partizan te godine bio u svemu prvak. U fudbalu, u košarci. U svim sportovima je bio prvak. Došao je sa nekom idejom koju je iznosio na nekoliko mesta da treba Partizanu ukinuti sponzorstva“, objasnio je Vujošević.

Ispričao je da je tada predsednik FK Partizan Dragan Đurić „kad su osvojili ovi presvučeni radikali“ išao da razgovara sa Tomom Nikolićem, sa kojim je imao korektan odnos i on mu je rekao: „Čuvajte se, ovaj je rešio da vas uništi“.

„Pri tome je on to rekao kao da je predsednik kućnog saveta, pa valjda si i ti nešto, gledaj da pomogneš nešto ovom klubu, ne zato što si navijač, već prosto država ima potrebe za tim u ova dva velika kluba u svim sportovima“, naglasio je Vujošević.

BONUS VIDEO: 360 Stepeni: Duško Vujošević 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare