Foto: Printscreen

Odbojkašice Srbije pokušaće ponovo da u svoju kolekciju dodaju jedino zlato koje im fali.

Ponovo će biti u najužoj konkurenciji za osvajanje zlata na Olimpijskim igrama, ali najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković očekuje da će biti izuzetno težak turnir.

PROČITAJTE JOŠ

„Imamo veliko olimpijsko iskustvo iza nas. Maja Ognjenović igra pete, nas nekoliko smo tu od Rija. Daćemo sve od sebe, sistem je malo drugačiji i grupna faza je jako važna da u četvrtfinalu imamo lakšeg rivala. Po izjednačenosti ovo je najteži olimpijski tuinir do sad. Nekih šest, sedam ekipa konkurišu za zlatno odličje, to me raduje i jedva čekam da počne ta prva utakmica“.

Kaže da ona i njene saigračice znaju recept za uspeh.

„Klupska sezona je bila naporna, ali smo žrtvovale Ligu nacija. Imale smo dovoljno vremena da odmorimo. Krajem maja smo počele sa treninzima. Kvalitetno smo radili, znamo recept za uspeh, osećamo veliko samopouzdanje i spremno za početak turnira. Najvažnije je da dobro igramo, ali ono što našu reprezentaciju godinama krasi je odlična atosfera i to će biti jako važno. Imamo podršku i drugih sportista i ona će nam mnogo značiti. Osećam se kao u Riju 2016. posle par dana u Olimpijskom selu, emocije su još veće“.

Ističe da je cilj zlatna medalja.

„Pokušaćemo da igramo sjajnu odbojku da bismo osvojile zlato, medalju koja nam nedostaje. Imamo veliko iskustvo. Imamo i igračice koje su prvi put na Olimpijskim igrama i zato se nadam da će iskustvo i mladost biti dobar spoj za zlato. Dobro smo se pripremile i spremne smo“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar