Foto: Tampa Bay Times / Zuma Press / Profimedia

Stadion Tampa Bej Rejsa poznat kao Tropikana Fild ostao je bez krova tokom naleta uragana Milton koji je u noći između srede i četvrtka pogodio Floridu.

Nakon što je najgori deo oluje prošao a vreme počelo da se smiruje, usledile su i prve fotografije koje svedoče o razornoj moći vetra.

PROČITAJTE JOŠ...

Na fotografijama sa lica mesta vidi se da je krov stadiona otvorenog 1990. godine u potpunosti srušen, dok su žrtve izbegnute pukom srećom.

Ova zgrada je trebalo da posluži kao bazni centar za prvopozivce koji je trebalo da dođu na lice mesta kako bi pomogli u saniranju posledica i spašavanju onih koji nisu imali sreće da se na vreme sklone.

O snazi vetra koji je pogodio ovu oblast govori i to da je krov Tropikana filda bio napravljen tako da može da izdrži brzinu vetra od 185 kilometara na sat.

Da krov ovog zdanja nije imao ni teoretsku šansu da izdrži pokazuje i podatak da je, u trenutku kada je udario u Tampa Bej, vetar uragana Milton duvao brzinom između 200 i 250 kilometara na sat.

U trenutku izgradnje 1990. godine stadion je koštao 130 miliona dolara, što pretvoreno u današnju vrednost dolara znači 300 miliona.

Fotografije sa lica mesta možete da pogledate ispod:

Foto: Tampa Bay Times / Zuma Press / Profimedia
Foto: Tampa Bay Times / Zuma Press / Profimedia

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar