Foto: EPA/SRDJAN SUKI

Ako je neko verovao da će Jusein Bolt dok je sveta i veka ostati nedodirljiv, prevario se.

Tinejdžer iz Jamajke Nikoj Bramvel oborio je rekord legendarnog zemljaka, postavivši svetski rekord na 400 metara za takmičare do 17 godina!

PROČITAJTE JOŠ:

Bramvel je rekord osmostrukog olimpijskog šampiona pomerio za 0,07 sekundi time što je distancu od 400 metara istrčao za 47,26 sekundi.

Bolt je pre 22 godine i u usponu snage istrčao istu deonicu za 47,33 sekunde. Bramvel ima 16 godina i novi rekord postavio je na 51. Karifta igrama na atletskom stadionu Kirani Džejms u Grenadi.

„Ovo je divan osećaj oboriti rekord. Od prošlog leta sam ga vrebao i sjajno je što sam izašao na stazu i uspeo da ga dosegnem. Usmerio sam um ka tome i fokusirao se na rekord“, rekao je srednjoškolac iz srednje škole Kalabar u Kingstonu.

Bolt je osim mnoštva medalja sa Olimpijskih igara, pokupio još 11 medalja sa Svetskih prvenstava i još uvek drži rekorde na 100 metara, 200 metara i na 4×100 metara u štafeti.

Mnogi ga smatraju najboljim sprinterom svih vremena, a distanca od 400 metara mu zapravo nikad nije bila uža specijalnost posle mlađih kategorija.

Bolt se povukao 2017. godine, danas ima 37 godina i uglavnom provodi vreme sa porodicom i povremeno se bavi humanitarnim radom i pomaganjem drugih, mlađih atletičara.

BONUS VIDEO Vilagoš: Birala sam između rukometa i atletike, izabrala sam pravi put

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar