Foto: EPA-EFE/NICOLA MASTRONARDI

Odbojkaši Srbije poraženi su od Japana u drugom kolu Lige nacija i ugrozili su svoj odlazak na Olimpijske igre ove godine.

„Plavi“ lete u suprotnom smeru od Pariza reklo bi se posle ubedljivog poraza 3:0 od Japanaca 25:20, 25:16, 25:22), dok našem timu ne odgovara ni pobeda Kube nad Nemačkom.

PROČITAJTE JOŠ:

Upravo je Kuba zbog toga ispred našeg nacionalnog tima u borbi za Olimpijske igre zbog boljeg renkinga na FIVB listi.

Protiv Japanaca je samo drugi set bio izgubljen ubedljivo, ali su protivnici kontrolisali dešavanja u dvorani i u ostalim setovima.

Ovo nije dobar znak pred nastavak takmičenja i borbe za Olimpijske igre, jer je Srbija zauzimala peto mesto među ekipama koje iz Lige nacija idu u Pariz.

Japan je u istom poretku na četvrtom mestu, dok su sada Kubanci na poslednjem koje vodi u Pariz, dok su momci iz Srbije ispod crte.

Tamo su stigli tako što su „samuraji“ gotovo rutinski dobili prvi set, onda su u drugom i trećem srpski igrači bili u prednosti, ali su ostajali bez fokusa i to poprilično drastično u nekim momentima.

Drugačije ne može da se objasni serija Japana 10:2 za ubedljiv finiš drugog seta, dok je u trećem Srbija vodila do 14:13, a onda je protivnik preuzeo sve u svoje ruke.

Japan je prvo napravio seriju od četiri poena, posle čega je uspeo da privede set kraju u svoju korist, pa Srbija ima zadatak da pobedi Brazil u subotu od dva sata posle ponoći.

Japanci su na kraju imali više poena iz napada (40:31), više poena iz bloka (9:5) i servisa (5:3) i dve greške manje od igrača Srbije.

Najefikasniji kod pobednika bio je Juđi Nišida sa 16 poena, Masato Kai je imao 10, a kapiten Akihiro Jamauči 9 poena.

U timu Srbije su Marko Ivović i Dražen Luburić imali po 8 poena, Uroš Kovačević i Aleksandar Atanasijević po 5, Petar Krsmanović i Marko Podraščanin po 4, a ostali manje.

BONUS VIDEO: Spisak odbojkaša Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare