Još samo tri dana ostala su do Olimpijskih igara u Parizu, sada se već odbrojavaju sati do početka.

Svečana ceremonija otvaranja na reci Seni u prestonici Francuske zakazana je za petak s početkom u 19.30, deo Tima Srbije već je stigao, deo ide put Olimpijskog sela ovih dana, dok će neki i kasnije poput atletičara i tekvondoista.

I Nova.rs će biti na Olimpijskim igrama (26. jul – 11. avgust), da isprati kako će miljenici nacije po ko zna koji put obradovati sve. Vaš omiljeni portal biće vaše oči i uši u Parizu, i ne samo tamo, a već ste navikli šta vas sve čeka kada su velika sportska takmičenja u pitanju.

E, pa biće tako i ovaj put, svaki dan čekaće vas sve zanimljivosti i najbolje priče, mnogo ekskluzivnog materijala, utisci samih aktera, brojni video snimci, uživo uključenja, verovatno i više nego inače, spremili smo i određena iznenađenja, ali da ne otkrivamo sve odmah.

PROČITAJTE JOŠ

I nadamo se da ćemo se svi zajedno radovati što većem broju medalja, ako ih bude najmanje 10, to će biti najbolji rezultat Srbije od osamostaljenja na najvećoj planetarnoj sportskoj smotri.

Ono što znamo je da će se srpski olimpijci s ponosom i neopisivom srećom i energijom takmičiti pod zastavom naše zemlje, jer kada se obuče oprema nacionalnog tima to ne je neuporedivo sa bilo čim drugim.

Takav utisak su odavali tokom razgovora sa njima, posebne reči, neizbežan osmeh, iskra u očima, jednostavno – Olimpijske igre. Sama činjenica da su tamo, bilo prvi ili treći put, budi nešto jedinstveno u svima njima.

I znaju zašto idu tamo, mnogi po medalje, i to one zlatne koje toliko žele, jer baš samo ona nedostaje u kolekciji za ponos.

A, šta su to posebno izdvojili oni koje ćemo pratiti i zdušno bodriti do 11. avgusta pogledajte u videu na vrhu. Šta je ključno i šta pokreće sportiste na OI otkriva nam Milica Novaković, koja će se takmičiti u K1 i u četvercu, i nada se – postolju.

Milica Novaković; Foto: Kajakaški savez Srbije

„Mi moramo da budemo svesni da Srbija poslednje tri godine nije izgubila nijedan basket, to je neverovatno“, naglasio je Strahinja Stojačić, toliko motivisan da se iz Pariza vrate sa zlatom oko vrata.

Marica Perišić je objasnila šta u džudou može da bude presudno na putu do uspeha, i ne samo u njenom sportu, već je u samo nekoliko rečenica imala važnu lekciju za sve.

Nevena Jovanović sa košarkašicama ide na svoje treće Igre i neverovatno je ponosna zbog toga.

„Taj osećaj da si među najboljima na svetu, ponos što predstavljaš svoju porodicu i prijatelje, čast i privilegija za svakog ko može da se nađe na OI je nešto što ćemo pamtiti celog života“.

Nikolaj Pimenov je istakao kakvu će konkurenciju imati u muškom skifu, a zajedno i sa Martinom Mačkovićem pokušaće da obraduju naciju u veslanju.

Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije

Milica Gardašević, skakačica udalj, otkrila je da je dečji san svim sportistima da odu na Olimpijske igre i da će biti spremna da skače lični rekord u Parizu, i da je zapravo čovek sam sebi najveći i protivnik i motiv.

Aleksandra Perišić debituje na OI, pa nam je objasnila i kako su protekle pripreme. Objasnila koji san je ostvarila, a sada joj je ostao još „samo“ jedan – da osvoji zlato za Srbiju u tekvondou.

„Grišću do poslednje sekunde i daću sve od sebe“, kaže Aleksandra Perišić.

Aleksandra Perišić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Aleksandar Komarov je veliki adut Srbije u rvanju, sam kaže da pretenduje na medalju, i otkriva zašto je to i dobro i loše pred same borbe.

„Snovi su tu da se ostvaruju i nadamo se da može nešto divno da nam se dogodi, to su Olimpijske igre, sve je moguće. Tamo stvarno vlada ludačka energija“, naglasila je košarkašica Saša Čađo.

Aleksandra Uzelac biće jedna od najmlađih u Timu Srbije, sa odbojkašicama je prošle godine osvojila prvu medalju, na Evropskom prvenstvu, a veruje da će se iza Pariza vratiti sa zlatom oko vrata.

„Vidim se sa tim zlatom. Mi smo toliko odlučne, a kad smo odlučne, Srbiju niko ne može da zaustavi“, jasna je Uzelac.

Osećaj kad se čuje himna i kad se zastava vijori iznad ostalih, kada znaš da si prvi, osećaj je koji Sara Ćirković ne može da uporedi ni sa čim.

„Čuće se sigurno himna u Parizu“, prava je poruka srpske bokserke.

Foto: Emilija Jovanović/BSS

Saro, Aleksandra, Milice, Aleksandre, Nevena, Saša, Nikolaj, opet Milice, Strahinja, opet Aleksandra, Marice, i svi ostali, srećno!

Srbija će na Olimpijskim igrama imati 112 takmičara u 15 sportova (prema olimpijskih kategorizaciji basket 3×3 spada pod košarku), pored Pariza u centru pažnje biće dešavanja i u Lilu (košarka) i Šateruu (streljaštvo), gradovima ne tako blizu prestonici, ali Nova.rs biće svuda.

Brojimo sitno, brojimo sate do početka, još samo malo je ostalo i onda Igre mogu da počnu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar