Srbija-Japan Foto: AP Photo/Luca Bruno

Vaterpolisti Srbije pobedili su Japan 16:15 na startu Olimpijskih igara u Parizu i dobili jednu ozbiljnu opomenu pred nastavak turnira.

“Soccerbet iz Pariza”

Foto: Nova.rs

Srpski vaterpolisti igrali su dobro samo na mahove i kada to jesu radili, napad je funkcionisao kako treba, ali je odbrana bila veoma, veoma loša.

PROČITAJTE JOŠ:

Dušan Mandić je dao nagoveštaj da će imati dobar turnir jer je već u prvim napadima sa dve „bombe“ matirao golmana Japana, ali sve što je usledilo, bilo je opomena i razlog za zabrinutost.

Mandić je na kraju bio i najefikasniji igrač Srbije sa sedam golova i razlog zašto nije došlo do nekog iznenađenja i senzacije u momentima kada drugi srpski momci „nisu radili“.

Rano vođstvo 2:0 bilo je varka jer je Srbija brzo počela da pada u odbrani, a Japan je bio rešen da ništa ne prepušta slučaju.

Tako su „samuraji“ brzo izjednačili, a efikasna prva četvrtina završena je egalom 4:4, iako je srpski tim dvaput imao prednost od po dva gola.

Srbija-Japan Foto: AP Photo/Luca Bruno

Druga četvrtina pripala je protivniku jer su Japanci u njoj bez izuzetka kažnjavali svaki sekund nepažnje da drugi period dobiju sa 4:3.

To je značilo i nervozu srpskog tima, ali i njegovog selektora Uroša Stevanovića koji je u završnici druge četvrtine dobio žuti karton.

Japanci su u tom periodu promašili penal kada je Jusukeu Inabi ispala lopta iz ruke, ali su svejedno poveli jer su besprekorno koristili situacije sa igračem više.

Srbija-Japan Foto: AP Photo/Luca Bruno

Pet od pet su imali protiv olimpijskog šampiona do poluvremena, kada su dobra podrška Inabeu bili i Okava Keigo i Seija Adači.

U drugom poluvremenu drama se nastavila, mada je Srbija u jednom trenutku delovala kao da će slomiti otpor rivala.

Najpre su braća Rašović sa po jednim pogotkom vratili prednost Srbiji na 9:8, a onda su Nikola Dedović i Nikola Jakšić bili sigurni koji napad kasnije kada je serija već iznosila četiri gola, a vođstvo našeg tima je bilo 11:8.

Srbija-Japan Foto: AP Photo/Luca Bruno

Tu se Japan nije predao. Dve greške Srbije i nekako olako dopušteni golovi kroz sredinu ekspresno su vratili Japan u igru, mada je na kraju treće četvrtine Srbija bila u prednosti.

Toi Suzuki je pogodio mrežu iza leđa Radoslava Filipovića, Mandić je na drugoj strani promašio zicer i onda je to Keigo Okava kaznio golom za 12:11.

Srbija-Japan Foto: AP Photo/Luca Bruno

Petim golom Inabe Japan je izjednačio na 12:12 na startu četvrte četvrtine, Mandić je vratio prednost Srbiji, dok su Japanci greškom predali loptu „delfinima“ iako su imali igrača više.

Mandić je u tom periodu opet proradio bez greške i nanizao je golove za pobedu Srbije koja je strepela do poslednjeg napada kada se dobro odbranila i u grupi B upisala prvi trijumf.

Srbija – Japan 16:15 (4:4, 3:4, 5:3, 4:4)

Dvorana: Akvatik centar. Sudije: Kolombo (Italija), Mišković (Crna Gora). Igrač više: Srbija 7 (4), Japan 11 (7). Dva igrača više: Japan 1 (0). Peterci: Srbija 1 (0), Japan 4 (2).

Srbija: Filipović, Mandić 7, S. Rašović 1, Ranđelović, Ćuk, Dedović 2, Drašović 1, N. Jakšić 2, Vico 1, Ubović, P. Jakšić, V. Rašović 2, Mišović. Selektor: Stevanović.

Japan: Tanamura, Adači 3, Vatanabe, Ogihara, Inue, Suzuki 2, Date, Takata 1, Nita, Inaba 6, Okava 3, Karaki, Nišimura. Selektor: Šiota

Standings provided by Sofascore

Srbija - Japan 16:15 (4:4, 3:4, 5:3, 4:4)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar