Foto: Sportske igre mladih

Savet za regionalnu saradnju (RCC) i Savezno ministarstvo za evropske i međunarodne poslove Austrije predstavili su Sportske igre mladih kao dobitnika nagrade "Šampion regionalne saradnje dr Erhard Busek", saopštila je danas organizacija Sportske igre mladih.

Kako se navodi ta organizacija je oličenje duha regionalne saradnje zbog pažnje koju posvećuju ujedinjenju mladih ljudi kroz sport i ona već 28 godina služi kao platforma koja podstiče prijateljstva, razumevanje i zajedničke vrednosti mladih iz različitih sredina.

„Nagradom se ne samo prepoznaju važna dostignuća Sportskih igara mladih na polju regionalne integracije,već se njom i podržava i nastavak njihovih aktivnosti u budućnosti“, rekao je Tomas Stolcl predstavnik Saveznog ministarstva za evropske i međunarodne poslove Austrije.

PROČITAJTE JOŠ

Savetnik predsednika Sportskih igara mladih Slaven Marić, koji je primio nagradu u ime organizacije rekao je da je srećan što su prepoznate vrednosti i značaj projekta, na kojem smo svi neumorno radili, i da su prepoznati van granica zemalja u kojima se održavaju Sportske igre mladih.

„Ovo priznanje je potvrda naše kolektivne posvećenosti i zalaganja. Od ove godine takmičenje i sve druge obrazovne i zabavne aktivnosti organizujemo i u Sloveniji. Ove sezone planiramo da okupimo 300.000 dece iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. Nagrada ‘Šampion regionalne saradnje dr Erhard Busek’ je dodatna motivacija da nastavimo da promovišemo vrednosti za koje se zalažemo svih ovih 28 godina“, rekao je Marić.

Nagrada „Šampion regionalne saradnje dr Erhard Busek“, dodeljuje se svake godine u saradnji sa Saveznim ministarstvom za evropske i međunarodne poslove Austrije pojedincu ili organizaciji koja je značajno doprinela unapređenju regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar