Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Najbolja atletičarka Srbije Ivana Španović nada se najboljem na Olimpjskim igrama u Parizu.

Na svečanosti Srpskog atletskog saveza (SAS) Španović je proglašena za najbolju atletičarku Srbije u 2023. godini.

PROČITAJTE JOŠ

„Očekuje nas mnogo stvari što se tiče Atletskog saveza. Sigurna sam da će ovo biti jedna lepa godina, sa krunom u Parizu. Nadam se da će u Parizu biti i moja kruna godine i karijere. Sve što sada radimo je u ime tog cilja. idemo polako, napravila sma malo dužu pauzu posle završetka sezone. Planiramo neko takmičenje u zimskom delu sezone, ako ne bude bola. Takmičiću se u zimskom delu sezone na Svetskom prvenstvu, gde ću braniti titule. Ako ne, nastavljamo pripreme za Pariz i to je jedina stvar koja me inspiriše da tada budem u najboljem izdanju“, rekla je Ivana Španović.

Srpkinja će pokušati da osvoji zlatnu medlaju na Olimpijskim igrama, jedinu koja joj fali u trofejnoj kolekciji

„Goran je motivisan kao nikada do sada i ovo je kao da prvi put pokušavano da uradimo nešto. Sve trikove, svo znanje, sve što smo stekli svih ovih godina, pojedinačno, kao tim, da ćemo to iskoristi.“

Nastavila je zatim da analizira svoje uspehe.

„Meni se nijedna medalja nije slučajno desila. Sve je možda bilo sporije i duže, ali sam u glavi i fizički bila spremna da je to moje vreme za medalje. To je dodatni izazov, da vidim dokle mogu. A to je znak pitanja i dalje, jer sam i u Budimpešti da sam mogla više od 7,14. Volela bih da mi se u Parizu sve skocka“, rekla je Španović.

BONUS VIDEO Teška povreda hrvatskog rukometaša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare