Foto:Ralph Nelson / Pacific coast news / Profimedia

Sramno, u najmanju ruku.

Životna priča Majkla Oera, ofanzivnog linijaša koji je sa Baltimor Rejvensima osvojio Superboul 2013. godine, spada među najdramatičnije i nainspirativnije u svetu sporta, ali najnoviji razvoj događaja je bacio poprilično tamnu senku na nju.

PROČITAJTE JOŠ...

Oera je, naime, rođen u porodici Deniz Oer, koja je imala velikih problema sa zavisnošću od alkohola i kreka, a kao jedan od dvanaestoro dece bio je osuđen na izuzetno teško detinjstvo, zbog čega je ponavljao prvi i drugi razred, a promenio čak 11 škola za prvih devet godina školovanja.

Tokom boravka u hrišćanskoj školi Brijakrest, u koju je primljen na inicijativu automehaničara Tonija Hendersona sa kojim je živeo u tom trenutku, Oer je upoznao porodicu LI En i Šona Tuohija.

Ubrzo su ostvarili kontakt, vremenom postali i bliski, a Li En i Šon su doneli odluku da momka, koji je za sobom imao nagradu za najboljeg mladog ofanzivnog linijaša godine u drugoj diviziji srednjih škola, dok ga je čuveni portal zadužen za mlade sportiste Scout rangirao kao petog najtalentovanijeg linijaša u američkom fudbalu u zemlji, i formalno usvoje.

Leigh Anne Tuohy Foto:Peter Brooker / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sve je izgledalo kao bajka, Oer je preko univerziteta Ole Mis izgradio put ka NFL-u , gde je 2013. sa Baltimor Rejvensima osvojio i titulu, a 2009. godine njegov put ka najjačoj ligi sveta u američkom fudbalu ovekovečen je u filmu „The Blind Side“ u kojoj ulogu Li En Tuohi tumači Sandra Bulok.

A onda je stigao „hladan tuš“. Oer je, naime, tužio porodicu Tuohi sa tvrdnjom da ga nisu nikada usvojili, već su zapravo preuzeli ulogu njegovih staratelja koja im je dopustila da kontrolišu sve vezano za njegova poslovanja, te da su tu laž izmislili kako bi se „obogatili na njegov račun“.

Oni su, navodno, od filma koji je snimljen o Oeru dobili milione na osnovu honorara od ostvarenja koje je zaradilo 300 miliona, dok sportista nije dobio ni dolara.

Insert iz filma „The Blind Side“; Foto: Ralph Nelson / Pacific coast news / Profimedia

Oer je karijeru završio u dresu Karolina Pantersa.

BONUS VIDEO Opsadno stanje na ulicama Atine nakon ubistva navijača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar