Streljačka reprezentacija Srbije Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Jelena Arunović, trener srpskih strelaca Zorane Arunović i Damira Mikeca, pričala je o osvojenom zlatu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Foto: Nova.rs

Dugo je čekala Srbija prvu medalju, ali je ona na kraju došla i to na kakav način. U dramatičnoj završnici Mikec i Arunović su pobedili turski par Seval Ilajda Tarhan/Jusuf Dikec rezultatom 16:14.

Jedan od presudnih momenata bio je tajm-aut Jelene Arunović, trenera i sestre Zorane, prilikom rezultata 6:2 za Tursku.

PROČITAJTE JOŠ

Nekako se sve preokrenulo posle tog momenta, Srbija se vratila i uspela da donese veliku radost Srbiji.

„Ne znam kakav je osećaj, dogovor je bio da idemo do kraja, gde god bio. Bilo je teško, kolege nisu olakšale, prvi nastupi su u streljaštvu i tenzija je. Čitala sam svašta i pitam se sada jesu li oni turisti ili šampioni. Za mene su bili šampioni i pre dva dana. Bilo je teško i izazovno, kad znate da je jedina stvar koja čupa trogodišnji ciklus, da uradite nešto.

Nazad nije bila opcija. Zadovoljni jesmo, iznenađeni nismo. Od Evropskog šamšionata u Vroclavu nisu bili u finalu u miksu, žrtvovali smo mnogo toga. Trebalo nam je da skoči individualni kvalitet da bismo uspeli. Ne bi bilo nepravedno ni da su Turci pobedili, nijanse su odlučivale. Jutros u 4.00 u pidžami šetamo po selu i razbuđujemo se da bismo imali visok nivo preciznosti. Na Olimpu smo i to je sada najvažnije“, rekla je Jelena Arunović.

“Soccerbet iz Pariza – sponzor izveštavanja”

Arunović i Mikec su osvajanjem zlatnog odličja doneli Srbiji prvu medalju na OI u Parizu.

BONUS VIDEO Nova.rs u poseti crkvi Svetog Save u Parizu: Dolazi i Novak Đoković sa decom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar