Foto: AP Photo/Charlie Riedel

Kanzas Siti Čifsi, aktuelni šampioni NFL šampionata, poražen su od Detroit Lajonsa 21:20 u prvom meču za sesonu 2023/2024.

Čifsi su ušli u meč kao veliki favoriti, ali je tim iz „grada motora“ pokazao da se ne plaši, nateravši čitav stadion da u šoku isprati lažni pant sa 17 jardi od endzone Lajonsa kojim je Detroit, u činilo se bezizlaznoj situaciji, počeo da gradi napad koji je momak neobičnog imena, Amon-Ra Sejnt Braun, okončao hvatanjem za 7:0.

PROČITAJTE JOŠ

Čifsi su od tog momenta zaigrali bolje, Patrik Mahoms je u igru „uključio“ čak 11 različitih hvatača pod odsustvom Trevisa Kelsija zbog povrede, pa su uspeli da preokrenu na 14:7, i pitanje je šta bi bilo da jedan savršen pas nije prošao kroz ruke Kadarijusa Tonija, a Brajan Brenč to iskoristio da preseče loptu i donese izjednačenje svom timu.

Imali su Čifsi potom prednost od 20:14 nakon dva šuta za tri poena, ali su Lajonsi odgovorili jednim odličnim napadom i u završnici poslednje deonice došli do tačdauna poenima Dejvida Montgomerija.

Čifsi nisu iskoristili svoj poslednji drajv, pa je sezona započela na najgori mogući način po šampiona, dok su Lajonsi pokazali da, uprkos nedostatku pojedinačnog kvaliteta, itekako imaju hrabrosti da se suprotstave najboljima u ligi.

BONUS VIDEO Lepotice i veseli muzičari kao uvod za Srbiju na Mundobasketu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar