Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Zorana Arunović i Damir Mikec doneli su veliku radost Srbiji na Olimpijskim igrama u Parizu. Oni su u miks dublu u disciplini vazdušni pištolj na deset metara osovojili zlatnu medalju posle dramatične pobede nad Turskom

Foto: Nova.rs

Bilo je ovo iscrpljujuće za naše strelce što pokazuju i izjave posle velike pobede.

„Sad kući, da se naspavamo. Samo da se naspavam. Bio je iscrpljujuć olimpijski turnir i isti takav trogodišnji ciklus. Ne razumete koliko je malo spremiti se, ova cela sutuacija sa kovidom je uticala i na ove OI. Pripreme su bile iscrpne i radili smo vredno. Drago mi je da smo ovako završili. Moram da se naspavam“.

Ona je istakla da nije bilo ni najmanje lako.

„Medalja je lepa i teška, baš kako treba da bude. Simbolično je jer je teška koliko i put do nje“.

“Soccerbet iz Pariza – sponzor izveštavanja”

Damir Mikec nije mogao da veruje da su ostvarili uspeh.

„Moram da sumiram utiske i vidim da je sve ovo stvarno. Jako je velika stvar, popeti se nakon Tokija stepenik više. Presrećan sam, malo sam psihički pao posle mog finala i dobrog polufinala. Federacija nam je malo neorganizovana pa nam menjaju pravila par medeci pred Oi. Finale je bilo sutradan, krivo mi je bilo što se nisam bolje pripremio. Verujem u Zozu i ona je u mene, osvojili smo svašta u ovo je više nego zasluženo. Evropske, svetske, mediteranske medalje… Kompletirali smo i naše karijare s ovom medaljom. Svima je san, na meni je da pretvorim to u javu. Imali smo osećaj “kad pre”. Nema kukanja, stisli smo zube i radili naporno, živimo blizu pa smo se dobro spremili. Sada odmor, ceo avgust i septembar“.

Pristeio se i Tokija.

„Nismo došli po medalju, jesmo, ali ne razmišljamo tako. Na zadatku smo. Kad sportista kaže da nije svestan, znači da nije izašao iz priče. Sećam se kad me je u Tokiju puklo, kad sam otišao u selo i njih 50 kolega sa trenerima. Vikali su i navijali, emocije su me obuzele tada, ali ih je bilo i na liniji. Žao nam je što se streljaštvo gleda samo u ovim prilikama“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar