Pariz Francuska kovid propusnice
Kovid propusnice u Parizu Foto:EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Francuska železnička kompanija (SNCF) saopštila je da jenjena mreža brzih pruga napadnuta kako bi se paralizovao sistem na dan svečano otvaranja Olimpijskih igara.

“Soccerbet iz Pariza”

Foto: Nova.rs

Naveli su da su podmetnuti požari kako bi se oštetila infrastruktura i objekti železnice. Izvor blizak istrazi je rekao da AFP da napad uključuje poteze sabotaže-

PROČITAJTE JOŠ

Više brzih linija na zapadu, severu i istoku Pariza je bilo meta napada, a stvorili su se veliki redovi na Železničkoj stanici Monparnas.

„Vatra je oštetila instalacije, a naši timovi već su na licu mesta kako bi obavili procenu i počeli popravke“, saopštila je ova kompanija SNCF, dodajući da je reč o „masovnom napadu s ciljem da se parališe železnička mreža“.

Više brzih vozova će biti preusmereno na „konvencionalne linije“. Očekuje se da saobraćaj bude normalizovan tek u ponedeljak.

Patris Vergrijete, ministar saobraćaja, osudio je ovo kao „kriminalni čin“, a rekao je da će to uticati i na odmore ljudi.

Ameli Udea Kastera, ministarka sporta, navela je da je u pitanju „užasan napad“, te da se trenutno procenjuje uticaj na građane, ali i na same sportiste.

BONUS VIDEO Đoković se nasmejao zbog Maljkovića pred Olimpijske igre u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare