Ronnie Caldwell Foto:Northwestern State Demons Football

Moglo je da bude sprečeno.

Roni Kaldvel junior, mladi defanivac univerziteta Nortvestern, pronađen je mrtav 12. oktobra sa prostrelnom ranom na glavi, a mesec dana nakon tragedije isplivali su novi detalji smrti ovog mladog sportiste.

PROČITAJTE JOŠ...

Njegov otac Roni Kaldvel stariji i majka Blanš Bredli, podneli su tužbu protiv univerziteta Nortvestern, i to dan nakon što je univerzitet saopštio da otkazuje sve preostale utakmice za ovu sezonu, i to protiv vlasnika stambenog komplesa u kom je mladić boravio pred smrt, ali i trenera Brajana Leirda.

Leird i univerzitet Nortvestern su optuženi da nisu zaštitili mladog sportistu, dok je protiv kompanije „Kvad apartment kompleks“ podneta tužba zbog toga što nisu održavali stanove bezbednim za život.

Sve je počelo kada je Kaldvel prijavio da u stanu u kom je boravio o trošku univerziteta van kampusa postoji buđ, zbog čega su on i njegov tadašnji cimer morali da se presele. Kaldvel je prebačen u drugi stan gde ga je dočekao novi cimer, koji nije bio student univerziteta, Džon Mekintoš. Nakon nekoliko dana, 9. oktobra, došlo je do jednog u nizu sukoba zbog kog je Kaldvel zvao svog oca, pošto je Mekintoš potegao pištolj na mladića.

Kada je Roni Kaldvel stariji kontaktirao i univerzitet i trenera Leirda i prepričao im šta se dogodilo, dobio je uverenje da će problem biti rešen momentalno a Kaldvel prebačen na sigurnu lokaciju, tri dana kasnije to se nije dogodilo. Umesto toga, mladić je pronađen mrtav u svom automobilu.

Mekintoš je uhapšen istog dana, a potom je isplivala i njegova mračna tajna, pošto je 2014. godine bio uhapšen zbog pokušaja ubistva.

„Zbog od ranije poznate kriminalne prošlosti koja je bila prisutna u stanu, smrt Ronija Kaldvela mlađeg je mogla da bude predviđena“, istakli su advokati ove porodice.

Leird je u međuvremenu podneo stavku na mesto trenera ovog tima.

BONUS VIDEO