Michelle Troconis Foto: Patrick Raycraft / Zuma Press / Profimedia

Mišel Trokonis, nekadašnja sportska novinarka iz Venecuele, odusđena je zbog saučesništva u ubistvu Dženifer Dulos, majke petoro dece i bivše supruge Fotisa Dulosa, novinarkinog tadašnjeg momka.

Trokonis je proglašena krivom po šest osnova, među kojima su učestvovanje u zaveri sa ciljem ubistva, uklanjanje tragova i uništavanje dokaza.

PROČITAJTE JOŠ...

Izricanje kazne je zakazano za 31. maj, a nekadašnjoj sportskoj novinarki preti čak 50 godina robije, ukoliko bude osuđena na maksimalnu kaznu po svim osnovama.

Trokonis je vodila emisiju „Snow Time“ na televiziji ESPN u Južnoj Americi, i bila je jedna od najpopularnijih sportskih novinarki regiona,

Ipak, po prekidu saradnje sa ESPN-om usledio je odlazak u Sjedinjene Američke Države gde je upoznala Dulosa, da bi 24. maja 2019. došlo do zločina.

Tok dana je, kako utvrđeno istragom, Fotis Dulos u svom domu u Nju Kejnanu u Konetikatu usmrtio svoju nekadašnju suprugu sa kojom je bio u braku od 2004. do 2017. godine, kada je Dženifer podnela zahtev za razvod braka, uz sumnju da ima aferu sa Trokonisovom, koja je sarađivala sa Dulosovom firmom.

Malo po razvodu Dženiferina majka Glorija Farber tužila je Fotisa zbog „duga od preko milion i po dolara“ koje mu je njena porodica pozajmila. Sve to je dovelo do tragičnog ishoda 24. maja, kada je Dženifer odvezla svojih petoro dece u školu, nakon čega se vratila kući. Ipak, pošto je propustila dva termina kod doktora tog dana, dvoje njenih prijatelja je prijavilo nestanak. Policija je otišla do njene kuće i pronašla tragove krvi. U junu 2019. Fotis i Mišel su uhapšeni, ali su ubrzo pušteni, da bi u januaru 2020. još jednom privedeni, ovog puta uz optužnicu da su učestvovali u ubistvu.

Fotis Dulos je izvršio samoubistvo 28. januara.

Telo nesrećne Dženifer Dulos nije pronađeno, a njen slučaj poslužio je kao motiv za donošenje Dženiferinog zakona 2021. godine, sa ciljem pružanja podrške ženama koje su bile žrtve porodičnog nasilja.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar