Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Meč Crne Gore i Hrvatske na Evropskom prvenstvu u vaterpolu ostao je u senci najmanje dva skandala.

Crna Gora je uspela preko Đure Radovića da postigne gol za 12:11 na 30 sekundi pre kraja. Ipak, ubrzo je taj pogodak poništen. Zbog čega? To niko ne može da objasni.

PROČITAJTE JOŠ

Na kraju je Crna Gora slavila sa 15:13 posle boljeg izvođenja peteraca, a navijači Crne Gore su napadnuti – jer su slavili gol sopstvene reprezentacije.

Pre početka susreta je sa razglasa na bazenu puštana pesma „Lijepa li si“ od Marka Perkovića Tompsona, kontroverznog pevača koji je poznat po veličanju ustaštva, ali i Dražena Zečića, Joleta i Baruna.

Nakon što su Hrvati napali crnogorske navijače, reagovala je policija, ali se ispostavilo prekasno.

Šta se zapravo desilo u tim momentima govori svedok incidenta za Nova.rs, koji je napad posmatrao iz neposredne blizine.

„Nije bila neka drama, samo je organizacija bila loša. Trebalo je da crnogorski navijači budu izolovani, ali su oni prepunili tribine i onda puštali i Hrvate tamo kod nas. Policija je baš kasno uletela: da je bilo ozbiljnije nešto, zakasnili bi sigurno. Kordon nas je kasnije ispratio do parkinga“, poručio je svedok incidenta za Nova.rs.

Epilog čitave priče je da je četvorica hrvatskih navijača uhapšeno zbog remećenja javnog reda i mira i ovog utorka će se pojaviti pred sudom u Dubrovniku na izrečenju kazne.

BONUS VIDEO Poništeni gol Đura Radovića protiv Hrvatske

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar