I kada mu je bilo najteže u karijeri, Novak Đoković je pokazao koliko je veliki i koliko znači srpskom sportu i sportistima.

Foto: Nova.rs

Još samo malo i konačno počinju Olimpijske igre u Parizu. Svečana ceremonija otvaranja je u petak, do tada brojimo sate i minute, a srpski olimpijci su imali vrlo ispunjen dan.

Samim tim su i srpski izveštači iz Pariza imali pune ruke posle, sa zadovoljstvom. Prvo su Tijana Bošković, Novak Đoković i Nikola Jakšić na zvaničnoj konferenciji Tima Srbije najavili najviše moguće ambicije, nakon čega je usledila selidba u Kulturni centar Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Tamo je nedugo zatim otvorena i izložba pod nazivom „Put pravih vrednosti“, u čast srpskih olimpijaca u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije. Izložbu su otvorili predsednik OKS Božidar Maljković i ministar sporta Zoran Gajić, uz prisustvo bokserki Sare Ćirković i Natalije Šandrine, te džudiste Strahinje Bunčića, koji će predstavljati Srbiju na Igrama u Parizu.

Novak Đoković, Olimpijske igre, Pariz 20024.
Foto: Nebojša Todorović/Nova.rs

I zaista cela izložba odiše istorijom i vrednostima za pamćenje, a za cilj ima da upozna širu javnost sa istorijatom i kontinuitetom olimpijskog pokreta u našoj zemlji.

Među brojim eksponatima od neprocenjivog značaja našlo se i pismo Novaka Đokovića sa Olimpijskih igara u Riju 2016. Pre osam godina je u Brazilu doživeo i verovatno najteži poraz u karijeri, kada ga je na startu OI eliminisao Huan Martin del Potro.

Novak Đoković, Olimpijske igre, Pariz 20024.
Foto: Nebojša Todorović/Nova.rs

I pored neuspeha, Nole je i tada pokazao koliko je veliki i srpskim olimpijcima je poslao jedno pismo, koje je našlo svoje mesto na ovoj izložbi.

„Dragi prijatelji i kolege, predivno je bilo provoditi vreme ovih dana sa vama u Olimpijskom selu. Izuzetno smo vam svima zahvalni na ukazanom prijateljstvu i ljubaznosti. Uživali smo svim srcem i bićem i najlepše utiske nosimo sa sobom u dalje vojevanje pobeda na svim frotnovima. Neka vas snaga zajedništva nosi i daje neophodnu energiju u svakom trenutku. Volimo vas“, pisalo je u pismu koje su potpisali Novak Đoković i selektor Viktor Troicki.

Novak Đoković, Olimpijske igre, Pariz 20024.
Foto: Nebojša Todorović/Nova.rs

Kako izgleda cela izložbena postava u pariskom Kulturnom centru Srbije, bićete u prilici da vidite i čitate narednih dana na Nova.rs.

Novak Đoković, Olimpijske igre, Pariz 20024.
Foto: Nebojša Todorović/Nova.rs

Do tada se spremamo za spektakularno otvaranje Olimpijskih igara, kao nijedno do sada, a naši barjaktari na brodu koji će ploviti Senom biće legendarna odbojkašica Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić. Početak svečane ceremonije je u 19.30 i trebalo bi da traje do 23.15.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar