Oskar Pistorijus
Oskar Pistorijus; Foto: EPA-EFE/STR

Moraće još da čeka kako bi izašao na slobodu

Oskar Pistorijus, bivši južnoafrički paraolimpijski šampion, neće napustiti zatvor, jer mu je molba odbijena.

Čuveni sportista je tražio privremeno puštanje na slobobodu nakon što je odlužio polovinu kazne, koja je iznosila 13 godina.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, zahtev za privremeno puštanje na slobodu mu je odbijen, a o njegovom slučaju će se razmatrati opet tek sledeće godine.

Pistorijus je pre 10 godina ubio svoju devojku rivu Stenkamp, a slučaj je dugo bio obavijen velom misterije, jer se nije znalo da li je to uradio iz nehata ili je imao neki motiv.

Majka ubijene žene, Džun Stenkamp, rekla je da će podneti pismene i usmene izjave na ročištu protiv Pistorijusovog zahteva za puštanje iz zatvora, što je i uradila. Ona smatra da Pistorijusu nije žao zbog onoga što je uradio i da se ne kaje zbog ubistva.

Pistorijus je nesrećnu devojku ubio vatrenim oružjem kroz zatvorena vrata kupatila, pošto je, kako je rekao, pomislio da je u kući provalnik.

Prvobitno je osuđen za ubistvo iz nehata i dobio je petogodišnju zatvorsku kaznu, ali je Apelacioni sud potom preinačio presudu i osudio ga za ubistvo.

Pistorijus je u Stenkamp ispalio četiri hica, a kao otežavajuću okolnost sud je naveo to što paraolimpijac nije ispalio hitac upozorenja.

Južnoafrikanac je do sada osvojio šest zlatnih medalja na Paraolimpijskim igrama, a po jednom je zeo srebro i bronzu.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar