Foto: Printscreen/Facebook: Kumrovec Rally

Vidno alkoholisan civilni vozač je, uprkos upozorenjima sudija, probio zaštitnu traku za zatvaranje saobraćaja, te je ličnim vozilom ušao na trasu Relija Kumrovec i zamalo se sudario sa takmičarom.

Prilikom devetog testa brzine u Desiniću drugog dana 12. relija Kumrovec, vozač je, vozeći se u suprotnom smeru od pravca brzinskog ispita, ugrozio svoju bezbednost i bezbednost takmičara.

Za samo nekoliko sekundi vožnje koloseku u suprotnom smeru, vozač je umalo izazvao čeoni sudar sa posadom Mitje Glasenčnik/Mateja Pistotnik.

PROČITAJTE JOŠ

Tragedija je izbegnuta refleksnom reakcijom reli vozača, koji je izbegao sudar tako što je trkački automobil skrenuo na travnjak pored puta, piše „Slobodna Dalmacija“.

Samo nekoliko sekundi kasnije, civilno vozilo je uklonjeno sa trase za ispitivanje brzine, pozvana je policija koja je utvrdila da vozilom upravlja alkoholisano lice i preduzela dalje mere.

Organizatori relija Kumrovec preduzeli su sve sigurnosne i pripremne organizacione mere propisane od strane Svetske automobilske federacije i Hrvatskog auto i karting saveza, a koje su uslov za organizaciju auto reli takmičenja.

„Ovim putem, kao organizator trke, najoštrije osuđujemo neodgovorno ponašanje pojedinaca koji na bilo koji način ugrožavaju živote sportista, sudija i gledalaca u saobraćaju. Takođe, izvinjavamo se zbog cele ove situacije, neprijatnosti i šoka ekipi Mitje Glasenčnika i Mateja Pistotnika iz AMTK Velenje. Napominjemo da se radi o izolovanom incidentu i da se ovakve situacije nikada ranije nisu dešavale na našem takmičenju u Kumrovcu. Apelujemo na policiju i pravosuđe da ovakva i slična krivična dela shvate kao ozbiljnu pretnju po živote sportista, sudija i gledalaca, što je neprihvatljivo u bilo kom civilizovanom društvu, i da one koji ih prouzrokuju kazne najstrožim kaznama“, pisalo je u saopštenju organizatora.

BONUS VIDEO Siloviti Đoković pokorio US Open i uzeo 24. grend slem titulu: Medvedev „počišćen“ u finalu za pamćenje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar